Cum sa scoti mucegaiul din haine

Cum sa scoti mucegaiul din haine

Daca hainele au inceput sa miroasa a mucegai sunt sanse mari sa fie infestate cu spori de mucegai. Se intampla atunci cand tii mult timp imbracamintea in conditii de umiditate(intr-un dulap sau chiar in masina de spalat). Din fericire, poti omori mucegaiul cu produse de uz casnic, precum otet, bicarbonat de sodiu sau borax.

Cum sa scoti mucegaiul din haine. Spalare:

1. Alegerea unui produs de uz casnic antimucegai. Hainele cu un miros usor de mucegai pot fi tratate folosind un produs de uz casnic obisnuit, netoxic. Aceasta metoda este cea mai buna si pentru tesaturile delicate care nu pot fi albite. Hainele vor continua sa miroasa atata timp cat sporii de mucegai nu sunt omorati. Cauta prin casa unul dintre urmatoarele produse: otet alb, bicarbonat de soiu, borax. Toate sunt eficiente impotriva mucegaiului.

2. Programul de spalare potrivit. Pune hainele cu mucegai in masina de spalat. Adauga cantitatea de detergent pe care o folosesti in mod normal. Porneste un program cu apa fierbinte. Astfel, sporii de mucegai nu vor rezista! Daca speli haine care nu suporta apa fierbinte, seteaza un program cu apa rece. Probabil, va fi necesar sa speli respectivele haine de mai multe ori, pentru a scoate mucegaiul din ele!

3. Adaugarea produsului de uz casnic antimucegai. Dupa ce masina de spalat s-a umplut cu apa, adauga o cana de otet, borax sau bicarbonat de sodiu. Acesta toarna direct in apa, astfel incat sa se disperseze uniform. Terminati de rulat ciclul de spalare ca de obicei. Fiecare dintre aceste poroduse de uz casnic are proprietati care ajuta la uciderea sporilor de mucegai si la indepartarea mirosurilor neplacute. Daca hainele sunt deosebit de mucegaite, poti folosi un amestec de bicarbonat de sodiu si otet.

4. Uscare in exterior. Uscarea hainelor pe sarma, la soare, va contribui la uciderea sporilor ramasi. Chiar si iarna, iti poti usca hainele afara intr-o zi insorita.

5. Inalbitor. Inalbitorul este un ucigas eficient de mucegai. Va elimina sporii de pe orice articol ce poate fi bagat la clor. Ori de cate ori utilizeziinalbitor, fai grija sa o faci intr-o camera aerisita! De asemenea, protejeaza-te de potentialele arsuri purtand manusi. Amesteca intr-o galeata o jumatate de cana de inalbitor si 4 litri de apa. Pune hainele mucegaite in solutia de inalbitor. Lasa amestecul sa actioneze minimum o ora. Transfera hainele din galeata in masina de spalat. Folosete programul de spalare potrivit. Usuca hainele la soare!

Cum sa scoti mucegaiul din haine. Fara spalare:

1. Detergent fara clatire. Daca articolele vestimentare ce nu suporta apa s-au umplut de mucegai, e clar ca nu le poti spala! In aceasta situatie, ai la indemana produse de curatare fara clatire . Amesteca un capa cdin respectiva solutie cu cativa litri de apa. Toarna amestecul reszultat int-run pulverizator. Stropeste haina mucegaita peste tot. Scoate haina afara sa se usuce la soare si vant. Daca mucegaiul persista, repeta procedeul! Ai grija sa nu foloesti amestecul pe haine din piele sau piele de caprioara. Risti sa le deteriorezi!

2. Bicarbonat de sodiu. Pentru hainele dfin piele, bicarbonatul de sodiu e cea mai buna solutie. Aplica un strat subtire de bicarbonatul de sodiupe toata suprafata hainei. Lasa-l sa actioneze peste noapte. Bicarbonatul va absorbi mirosul de mucegai. Poate fi necesar sa repeti procesul de mai multe ori. Scoate haiana afara si scutur-o bine. Poti folosi o perie moale pentru a indeparta excesul de bicarbonat de sodiu. Tine haina la aer pentru tot restul zilei.

3. Vodca. Toarna putina vodca ieftina intr-un pulverizator. Stropeste toata suprafata hainei mucegaite vodca respectiva. Atarna haina undeva afara(la soare si vant). Sporii de mucegai ar trebui sa moara in cateva ore.

4. Curatatorie profesionala. Daca nicio metoda de casa nu elimina mirosul de mucegai, du hainele la o curatatorie chimica. Aici, se vor folosi substante chimice puternice pentru a elimina mirosurile din tesaturi.

Citeste si: Cum sa scapi de mucegaiul negru. Metode naturale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Igrasia e un fenomen ce se manifesta printr-o umezeala persistenta a peretilor de zidarie ai unei constructii,...
Mucegaiul negru se poate instala chiar si in cele mai curate si bine intretinute case. E periculos...
Multi romani inca mai usuca hainele pe caloriferele calde, nestiind sau ignorand faptul ca acest obicei e...