Cum sa verifici o CASA inainte de a o CUMPARA

Cum sa verifici o CASA inainte de a o CUMPARA

Esti pe punctul de a-ti cumpara casa mult visata? Foarte bine! Speram doar ca ai facut cea mai buna alegere. Si cand spunem asta nu ne referim doar la varsta locuintei sau la zona in care se afla. Sunt multe alte chestiuni importante pe care trebuie sa le verifici la casa pe care urmeaza sa o achizitionezi.

Iata de ce trebuie sa tii cont inainte de a-ti cumpara o locuinta:

1. Locul. Daca locuiesti, deja, in orasul respectiv de minimum un an, ar trebui sa stii care sunt zonele bune si care sunt cele rele. In caz contrar, fa-ti timp pentru a cunoaste orasul. Cel mai probabil, casa pe care o vei cumpara iti va fi camin pentru toata viata. N-ai vrea sa traiesti intr-un loc nepotrivit, nu-i asa? Asadar, gandeste-te la toate aspectele, inclusiv la distanta dintre noua ta casa si locul de munca.

2. Actele. Potrivit ar fi sa angajezi un avocat care sa se ocupe de actele casei. Acesta se va asigura ca actele sunt veridice, ca suprafetele din imobil corespund cu cele din acte. De asemenea, va verifica actele de constructie si extrasele de carte funciara.

3. Rezistenta. Verifica de jur imprejur fundatia pentru a depista eventualele fisuri. Indicat ar fi sa faci o expertiza amanuntita inainte de a cumpara casa. Ai posibilitatea de a angaja firme specializate in rezistenta si structura imobile care pot masura cat de sigura este casa si daca s-au respectat cele cuprinse in actele de constructie.

4. Izolatia. Verifica toate colturile incaperilor si asigura-te ca nu sunt urme de mucegai. Cauta cu atentie orice urma de apa la nivelul peretilor sa al podelei, pentru a nu fi surprins de o eventuala inundatie in cazul unei ploi.

5. Finisaje. E la mare moda vanzarea de case semifinisate. Motivul? Acestea sunt mai ieftine si pot fi personalizate apoi de cumparator. Atentie, deci! Asigura-te ca odata ce finisajele vor fi complete, nu vei fi nevoit sa scoti din buzunar jumatate din valoarea casei.

6. Impartirea. Feul cum e impartita casa, iti arata cum vei folosi respectivele incaperi. Trebuie sa te asiguri ca ai suficiente camere si ca acestea sunt pozitionate bine, astfel incat sa fie luminoase si usor accesibile (evita prea multe spatii open space). In plus, trebuie sa fii sigur ca ai la dispozitie macar un spatiu de depozitare.

7. Costurile cu utilitatile. Intereseaza-te cam cat costa utilitatile(apa, caldura, lumina) pentru casa aleasa. Doar asa vei stii cum sa iti imparti bugetul si daca acesta e suficient...

8. Cheltuielile de intretinere. Nu doar utilitatile iti scot bani din buzunare, ci si cheltuielile de intretinere ce includ iluminatul din cartier, curatenia strazilor etc. E foarte bine sa stii care vor fi costurile lunare, inainte sa cumperi casa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Esti proprietar de casa? Atunci stii deja ca resposabilitatile sunt mult mai mari decat ale unui chirias....
Casa este locul in care te simti cel mai bine, spatiul in care iti pui amprenta cel...