Cum se curata in mod corect un slow cooker

Un slow cooker este o oala care functioneaza pe curent electric si care foloseste o temperatura scăzuta si controlata, permitand pastrarea enzimelor si vitaminelor si asigurand o alimentatie sanatoasa. Iata cum se curata in mod corect un astfel de aparat:

1. Opriti slow cooker-ul, setati butonul in pozitia OFF si asteptati ca oala sa se raceasca complet.

2. Umpleti oala cu apa, la un nivel cu cativa centimetri mai jos de limita de sus.

3. Adaugati o cana de otet.

4. Adaugati o cana de bicarbonat de sodiu.

5. Bicarbonatul va reactiona in contact cu otetul, formand o spuma.

6. Puneti capacul slow-cooker-ului, setati aparatul pe LOW si lasati spuma sa actioneze in interior timp de 4-8 ore.

7. Opriti slow-cooker-ul si lasati continutul sa se raceasca, inainte de a-l arunca.

8. Clatiti oala cu apa rece si va veti minuna de cat de usor a fost de curatat, cu un minim de efort.