Fier de calcat cu talpa ceramica sau cu talpa metalica? Iata cum sa alegi!

Fier de calcat cu talpa ceramica sau cu talpa metalica? Iata cum sa alegi!

Talpa unui fier de calcat este foarte importanta cand vine vorba de alegerea unui model de incredere. Iata cum sa alegeti intre un fier de calcat cu talpa ceramica si unul cu talpa metalica:

Otelul inoxidabil sau inoxul este cel mai frecvent material din care sunt facute talpile unui fier de calcat, deoarece este non-coroziv si rezistent la temperaturi ridicate. Talpile din inox sunt durabile si usor de curatat, cu ajutorul unei carpe curate, pentru a indeparta orice urma de murdarie, insa se pot lipi si pot topi anumite tipuri de materiale, daca fierul de calcat este setat la o temperatura ridicata. Talpile ceramice au aplicat un strat de cermica pe o baza de aluminiu sau plastic, fiind mai putin comune decat cele din otel inoxidabil. Acestea sunt durabile, ajuta la distribuirea uniforma a caldurii si resping energia statica la temperaturi ridicate, insa nu sunt la fel de rezistente ca si talpile metalice, deoarece stratul exterior se poate deteriora in timp.

Calcarea frecventa

Daca va calcati hainele de mai multe ori pe saptamana aveti nevoie de un fier de calcat usor, cu o talpa antiaderenta. Este indicat sa optati pentru un fier de calcat cu talpa ceramica, cu calcare uscata si cu abur, pentru rezultate scontate.

Calcarea fibrelor sintetice

Daca calcati haine din fibre sintetice si materiale amestecate cu spandex, fierul de calcat cu talpa ceramica este alegerea ideala, deoarece acesta nu creaza energie statica si nu se va lipi se materialele sintetice, daca folositi calcarea fara abur.

Calcarea fibrelor naturale

Daca calcati mai ales haine din bumbac, lana, in si matase aveti nevoie de calcare cu abur la maxim, asigurata de un fier cu talpa metalica, deoarece acesta da rezultate mai bune in cazul manecilor si a pantalonilor. Talpile ceramice pot decolora fibrele naturale si se pot innegri in timp, in timp ce talpile metalice sunt usor de curatat, fiind rezistente la pete.

Orice tip de talpa alegeti pentru fierul de calcat, urmati intocmai instructiunile de folosire, pentru a-i asigura o viata lunga si productiva.

Vezi cum sa cureti fierul de calcat!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Fierul de calcat este indispensabil pentru orice om care se respecta! N-o sa iesi sifonat pe strada,...