Idei de design interior care se pot dovedi un cosmar

Idei de design interior care se pot dovedi un cosmar

Planuiesti o renovare sau doar cumperi ceva frumos pentru locuinta ta? Probabil ca te inspiri din imaginile superbe pe care le gasesti in mediul online sau in revistele de specialitate. Din pacate, la fel de probabil, nu te uiti si la recenziile ce se dau acelor obiecte. Unele s-ar putea nu fie cele mai potrivite. Alti oameni le-au incercat si nu au fost deloc multumiti! De exemplu, dulapurile de bucatarie fara butoane arata uimitor atat in fotografii, cat si in viata reala, dar sunt foarte incomode.

Idei de design interior ce se pot transforma intr-un cosmar:

Mobilier de bucatarie fara butoane pentru usi. Dulapul de bucatarie fara butoanele obisnuite, care se deschide prin apasarea suprafetei, arata foarte modern. In realitate, insa, suprafetele de deschidere vor fi rapid acoperite cu urme de la degete, iar sistemul de deschidere nu este intotdeauna convenabil. Te vei obisnui greu cu sistemul tip-on, deoarece ai deschis intotdeauna usile prin tragere. De asemenea, s-ar putea sa apasesi accidental usile cu genunchii, soldurile sau alte parti ale corpului. Si la fel de important: aceste sisteme costa destul de multi bani!

Perete de bucatarie cu multe imbinari. Exista o multime de materiale diferite pentru peretii din bucatarie. Nu uita, insa:: cu cat elementele sunt mai mici, cu atat va fi mai dificil sa scapi de murdarie( grasime). Mai ales in cazul imbinarilor.

Candelabre complexe in bucatarie. Candelabrele mari cu o multime de elemente decorative NU sunt potrivite pentru bucatarie, in ciuda credintei populare! E dificl sa cureti toate aceste mici elemente de iluminat. Grasimea, impreuna cu praful, se vor acumula destul de repere pe candelabru!

Candelabre cu abajur. Acest tip de candelabru arata bine, dar nu sunt deloc practice.
In interiorul sau se va acumula mult praf. Deci, daca decizi sa aplici un astfel de candelabru, fii pregatiti sa le speli in mod regulat!

Manere de usi cu margini ascutite. Exista o multime de modele pentru manerele usilor. Unele, chiar periculoase! Ne referim la cele cu margini ascutite. Iti poti prinde des hainele in ele si chiar le poti rupe!

Culori deschise in bucatarie. Multe persoane prefera dulapurile de bucatarie in culori vii. Arata frumos la inceput, dar apoi te obisnuiesti cu aceste culori, care s-ar putea chiar sa te irite. Daca vrei sa folosesti culori stralucitoare in acest spatiu, fa-o pentru a accentua sau pentru a evidentia ceva.

Dulapuri superioare de bucatarie cu usi pneumatice. Un astfel de dulap e foarte modern, pare convenabil si practic. Lucruri valabile doar daca esti suficient de inalt. Daca esti scund, va trebui sa sari de fiecare data cand deschizi dulapul sau chiar sa fii nevoit sa te urci pe un scaun. De asemenea, uneori rafturile sunt prea aproape de tavan si este posibil ca usile sa nu se deschida la maximum, astfel incat rafturile vor fi dificil de utilizat.

Chiuveta din sticla. Acest tip de chiuveta arata uimitor in fotografii. In viata reala, insa, e o chiuveta aproape impracticabila! In primul rand, nu pot tine multa apa, asa ca trebuie sa fii atent sa nu inunzi zona. In al doilea rand, murdaria se vede cu usurinta pe o chiuveta din sticla, asa ca va trebui sa o cureti zilnic!

Lumini deasupra mobilierului de bucatarie. Aceste lumini arata bine, dar nu sunt deloc functionale. Vor lumina mai mult capul tau decat suprafata ta de lucru. Este mai bine sa pui luminile chiar sub dulapuri.

Citeste si: Cum sa fixezi perdelele fara sa folosesti galeria. Trucurile astea iti vor prinde bine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Felul in care renovezi locuinta va avea un efect pe termen lung asupra confortului tau si al...
Renovarea unei case poate fi destul de costisitoare si poate dura mult timp. Lasati aceste impedimente la...
Reparatiile din locuinta pot parea dificile si multe persoane apeleaza la ajutorul unor echipe de profesionisti in...