Intrebuintari ale cojilor de oua

 Intrebuintari ale cojilor de oua

Majoritatea oamenilor arunca cojile de oua, fara sa stie ca acestea pot fi folosite in mai multe feluri.

Iata cateva intrebuintari ale cojilor de oua:

I. Obtinerea unei pudre-supliment de calciu.
Cojile de oua contin foarte mult calciu, care ajuta la intarirea oaselor si a cartilajelor, putand fi folosite in prevenirea si tratarea osteoporozei si ajutand la usurarea simptomelor premenstruale.

Iata cum puteti obtine aceasta pudra:
1. Fierbeti cojile a 12 oua pe foc mare, pentru a indeparta bacteriile si substantele nedorire de pe acestea.
2. Cu ajutorul unei linguri scufundati cojile de oua in totalitate, in timpul fierberii.
3. Dupa 5-6 minute la suprafata vasului va aparea o spuma. Dupa ce aceasta se aseaza, fiebeti cojile timp de inca 3 minute.
4. Luati oala de pe foc, strecurati cojile si puneti-le la o parte.
5. Puneti cojile de oua intr-o tava de copt si introduceti-le in cuptorul incins la 200 de grade, timp de 10-15 minute, pentru a le usca complet. Puteti folosi cuptorul cu microunde pentru acest pas.
6. Maruntiti cojile de oua, cu ajutorul degetelor si puneti-le intr-o rasnita de cafea sau intr-un mixer, timp de cateva minute.
Consumati o lingurita de pudra de coji de oua pe zi, ca si supliment de calciu. O puteti amesteca cu apa sau cu suc natural de fructe, pentru a o putea inghiti mai usor. Nu depasiti aceasta doza, deoarece va poate irita stomacul. Aveti grija sa folositi coji de oua organice proaspete, de la tara.

II: Obtinerea unei paste de dinti remineralizante
Invelisul dur si stralucitor de la suprafata dintilor se numeste smalt. Acesta este compus din minerale, care protejeaza dintii impotriva cariilor. Consumul excesiv de zahar, cofeina sau mancaruri nesanatoase duce la aparitia bacteriilor, care erodeaza smaltul dintilor. Pasta de dinti obtinuta din cojile de oua ajuta la remineralizarea smaltului, intarind si inalbind dintii.

Iata cum puteti obtine aceasta pasta:
1. Fiebeti, uscati si maruntiti cojile a 12 oua, urmand pasii de la punctul 1.
2. Intr-un bol, amestecati pudra de coji de oua cu o lingurita de bicarbonat de sohiu, 3 lingurite de ulei de cocos ( pentru a obtine o consistenta fina) si 10 picaturi de ulei esential de menta (optional).
Tineti pasta intr-un borcanel si folositi-o in fiecare dimineata, pentru curatarea dintilor, ca si pasta de dinti obisnuita.
3. Fertilizarea plantelor.

III. Cojile de oua contin calciu si minerale, precum fosforul, magneziul, sodiul si potasiul, ajutand la ingrasarea solului din gradina si prevenind putrezirea plantelor.

1. Fierbeti, uscati si maruntiti cojile a 12 oua, urmand pasii de la punctul 1. Aceasta cantitate va va ajunge pentru fertilizarea pamantului in jurul a 2-4 plante.
2. Imprastiati pudra de coji de oua pe solul din jurul plantelor.
3. Cu ajutorul unei greble, amestecati pudra cu solul.
4. Udati zona respectiva, pentru a ajuta cojile de oua sa patrunda in sol si sa asigure nutrientii necesari plantelor.
Rosiile, vinetele si ardeii putrezesc adesea, din cauza deficitului de calciu, iar cojile de oua va vor ajuta sa rezolvati aceasta problema.

IV. Indulcirea cafelei si reducerea aciditatii acesteia.
Folosirea cojilor de oua in prepararea cafelei poate parea un lucru foarte neobisnuit, poate chiar repugnant, insa este o metoda traditionala de reducere a aciditatii si gustului amar al cafelei, datorita continutului de carbonat de calciu. Adaugati o lingurita de pudra de coji de oua, alaturi de cafeaua macinata si preparati-o dupa metoda preferata.

V. Indepartarea petelor de ceai si cafea de pe cani:
1. Fierbeti, uscati si macinati cojile a 12 oua, urmand pasii de mai sus.
2. Umpleti cana patata cu apa calda si adaugati pudra de coji de oua.
3. Lasati pudra sa actioneze peste noapte.

Petele se vor deschide la culoare sau vor disparea complet.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...