Lucruri comune pe care probabil le faci gresit

Lucruri comune pe care probabil le faci gresit

Obisnuintele, de orice fel ar fi ele, se creeaza in timp, de-a lungul anilor. Este vorba despre practici acceptate la scara larga, despre care, de multe ori, nu ne intrebam mai nimic. Ne place sa credem ca stim totul, insa nu intotdeauna facem totul cum trebuie, asa cum ne-ar fi mai cel mai bine.

Iata o lista de lucruri comune, cotidiene, pe care multi dintre noi le facem gresit:

Pasesti prima oara cu degetele, apoi cu calcaiele. Acest stil de mers este foarte raspandit, dar daunator, mai ales pentru femeile care poarta tocuri inalte. Practica sanatoasa ar fi cea inversa: sa pasim intai cu calcaiul, apoi sa lasam laba piciorului pe sol. Mergand astfel, vei economisi energie, iar gleznele nu vor mai suferi acelasi nivel de presiune.

Introduci inghetata ramasa direct in congelator. Recipietnul cu inghetata ramasa nu se introduce direct in congelator! Nu ca s-ar strica, insa va fi inghetata-tun  in momentul in care doresti sa o mananci din nou. Pentru ca inghetata sa se mentina moale chiar si la congelator, introdu recipientul in care aceasta se afla intr-o punga cu fermoar(Ziplock), apoi pune-o in congelator.

Freci crema hidratanta pe ten. O tehnica gresita, deoarece potia fecta pielea. Cosmeticienii recomanda aplicarea cremei prin apasare usoara. Aceasta tehnica nu creeaza inflamatie si ajuta produsul sa se absoarba mai bine in piele, crescand fluxul sanguin. Sfat: incalzeste crema in palme, apoi aplic-o asa cum ti-am scris mai sus.

Bagi blenderul in masina de spalat vase. Pierdere de timp si de energie electrica! Un blender murdar se curata mult mai usor, daca pui in ele apa calda si putin detergent de vase. Apoi ii dai drumul pentru 10-15 secunde, iar la final nu trebuie decat sa il clatesti.

Dormi pe burta. Aceasta pozitie poate dauna, deoarece apare o presiune mare in zona spateluie si pe coloana vertebrala. Se intampla pentru ca greutatea este, in general, concentrata pe mijlocul corpului. in plus, dormitul pe burta poate provoca probleme la gat, pe termen lung. Cea mai potrivita pozitie pentru somn este intr-o parte.

Pui cuburi de gheata normale in cafea. Cafeaua cu gheata nu mai are acelasi gust, daca folosesti cuburi nromale(inghetate din apa). Pentru ca aroma si gustul sa ramane intacte, foloseste cuburi facute din cafea. E simplu! Fa cafeaua, raceste-o, apoi pune-o la congelator in tava pentru cuburi. Dupa inghetare, poti folosi cuburile de cafea in cafeaua atat de necesara de dimineata!

Incalzesti gresit pastele. Daca ti-au ramas paste si nu le arunci, invata macar cum sa le consumi data viitoare. Pune pastele in farfurie, creeaza o gaura in centrul lor si abia apoi incalzeste-le la microunde. Astfel se vor incalzi uniform.

Respiri din piept. Pentru o mai buna oxigenare a sangelui ar fi bine sa inspiri adanc din stomac. Astfel, pe masura ce diafragma se contracta, burta se extinde pentru a umple plamanii cu aer. De asemenea, atunci cand faci efort fizic, ar fi bine sa inspiri pe nas si sa expiri pe gura. Iti vei mentine tonusul , iar oboseala se va instala mai greu.

Tai painea calda. Painea calda se va sfarama sub presiunea mainilor si a cutitului. Astepata ca painea sa se raceasca , apoi incepi dintr-un capat, taiand intai partea mai dura. Daca o tai din mijloc, o vei rupe, inainte de a reusi sa o tai.

Impachetezi hainele ineficient. Metoda clasica de impachetare a hainelor nu e neaparat gresita, insa ocupa mult spatiu. Daca vrei sa faci un bagaj mai mic, dar ai multe haine, ar fi bine sa le rulezi( sa le faci rulou). Vor incapea mai multe. Tehnica functioneaza pentru tricouri, pantaloni, rochii casual, costume de baie si pijamale, dar nu si pentru haine supradimensionate, cum ar fi puloverele.

Citeste si: Lucruri comune care te pot scoate din situatii dificile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Situatiile dificile apar, de obicei, cand ti-e lumea mai draga! In orice caz, vin neanuntate. Cum iesi...
Nu constientizam, intotdeauna, ca lucrurile marunte ne pot dezvalui adevarata esenta. Poate parea ciudat, dar micile actiuni...
Indeplinim o multime de sarcini zilnic. Multe dintre ele au devenit rutina. Te mai gandesti, asadar, daca...