Care sunt cele mai frecvente mirosuri ascunse din locuinta si cum sa le inlaturi

Care sunt cele mai frecvente mirosuri ascunse din locuinta si cum sa le inlaturi

Casa ta poate mirosi urat, din motive evidente, precum gatitul, resturile alimentare sau hainele murdare. Pe langa aceste elemente clasice, exista pericole ascunse ca mucegaiul din locuri nevazute care, pe langa mirosul intepator, pot fi periculoase pentru sanatate! Iata lista celor mai comune surse ascunse de mirosuri urate si modalitatile prin care sa le depistezi si sa le indepartezi:

1. Mucegaiul ascuns. Daca simti un miros intepator in casa, cel mai probabil acesta este provocat de mucegaiul din pereti. Mucegaiul poate fi toxic, asa ca acorda-i atentie! Trebuie sa-l detectezi si sa scapi de el! Cele mai comune cauze ale aparitiei mucegaiului sunt legate de instalatiile sanitare defecte, scurgerile cu probleme sau ventilatia deficitara din bucatarie si/sau baie. Rezolvare:

- daca zona cu mucegai este restransa, o poti curata cu apa si sapun. De asemenea, poti folosi spuma anti-mucegai sau  otet special. Aplica substanta direct, apoi curata cu o carpa;

- daca mucegaiul s-a extins, apeleaza la ajutorul unei firme specializate;

- incearca sa previi aparitia mucegaiului , mentinand totul uscat. Foloseste o buna ventilatie si apeleaza chiar la un dispozitiv care regleaza automat umiditatea aerului dintr-o camera/ cladire.

2. Problemele electrice. Un miros greu de peste care parca a aparut de nicaieri poate insemna ca ai probleme electrice in casa. Potrivit expertilor, firele si piesele din plastic atunci cand sunt arse sau topite emit un miros care seamana cu cel de peste sau cu cel de urina. Ce trebuie sa faci:

- apeleaza la un electrician. Nu incerca sa rezolvi singur problema, chiar daca e la vedere.

3. Gazele. Scurgerile de gaz sunt periculoase. Daca simti un miros de oua stricate, atunci exista sanse mari sa ai o scurgere de gaz. Rezolvare:

- opreste gazul din contor;

- nu aprinde nicio lumina si nu activa niciun dispozitiv electric;

- iesi din locuinta si anunta compania de gaze cu privire la defectiune;

- anunta vecinii;

- odata rezolvata problema, aeriseste bine casa.

4. Covoarele. Daca ai covoare pe jos sau carpeta pe macar un perete, trebuie sa le cureti sistematic, deoarece ele pot provoca microbi si mirosuri neplacute. Solutii:

- curata covoarele in mod natural prin improscarea cu bicarbonat de sodiu. Da apoi cu aspiratorul. Va absorbi mirosurile rele. Lasa bicarbonatul sa actioneze peste noapte, in cazul mirosurilor mai puternice.

- curata cu produse chimice, speciale pentru covoare;

- angajeaza curatatori profesionisti.

5. Masina de spalat vase poate elibera, de asemenea, mirosuri urate , dupa o perioada mai lunga de utilizare. De aceea trebuie sa-i faci igiena, din cand in cand:

- adauga in masina de spalat o ceasca de otet sau niste praf de copt. Ajuta la indepartarea mirosurilor urate;

- pentru o curatare mai profunda, curata filtrul masinii de spalat vase. In acel loc se strang o multime de reziduuri alimentare.

- curata garnitura de cauciuc a usii, folosind un amestec de otet si apa calda.

6. Peretii casei tale pot elimina mirosuri nedorite. De aceea au nevoie atat de curatare, cat si de un strat de vopsea proaspat, din cand in cand. Solutie:

- foloseste un amestec de otet alb si apa calda intr-un pulverizator. Aplica amestecul la nivelul peretilor, apoi sterge-i cu o carpa.

- amesteca amoniac cu apa(o ligura amoniac la o cana de apa). Aplica amestecul, lasa-l sa actioneze cateva minute, apoi clateste cu apa calda. Mirosurile imbibate in pereti, precum cel de gudron, vor disparea.

- spala peretii, apoi aplica vopseaua preferata.

Citeste si: Cum sa scapi de mirosul de urina din baie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Respiratia urat mirositoare sau halitoza(halena) este o problema destul de raspandita in societatea secolului al XXI-lea. Ea...
Respiratia urat mirositoare sau halena(halitoza) este o problema destul de raspandita in societatea secolului al XXI-lea. Ea...
Mirosurile urate apar in orice casa. Cu totii incercam sa scapam de ele prin metode care nu...