Pleci in VACANTA? Afla cum sa tii HOTII la distanta de CASA ta

Pleci in VACANTA? Afla cum sa tii HOTII la distanta de CASA ta

Perioadele de vacanta pentru oamenii integrati social sunt, din pacate, zile de munca pentru cunoscutii hoti de locuinte. Pentru a preveni spargerea locuintei in perioada cat esti plecat in concediu, e nevoie sa iei cateva masuri. Iata care sunt acestea.

1. Cutia postala. Asigura-te ca nu ai parte de corespondenta, cat timp esti plecat in vacanta. O cutie postala plina, e semn clar pentru hoti ca in locuinta ta nu e nimeni de ceva vreme. Un imbold mai mult decat suficient pentru a-ti patrunde in casa si a fura tot ce considera de valoare. Poti ruga un vecin de incredere sa ia corespondenta(plus toatre pliantele care ajung in fata usii) in aceasta perioada!

2. Omul de incredere. Ideal ar fi sa ai o persoana apropiata(ruda, vecin) in zona, care sa ramana responsabil cu ingrijirea casei cat lipsesti(hranire animale, udare plante).

3. Alarma si sistemul programat de iluminare. Un asemenea sistem programat sa arda o ora pe noapte ar putea sa indeparteze hotii, care vor crede ca in casa se afla cineva. Cei mai isteti isi vor da seama repede de smecherie, asa ca o alarma este esentiala. Atentie! Alarma trebuie sa poata fi auzita de cineva( firma specializata, vecini). Altfel, hotii vor realiza ca nu sta nimeni in casa si vor da atacul rapid; poate chiar imediat ce alarma se opreste. Sfat: nu cumpara alarme neomologate de pe internet sau din locuri dubioase. Mai bine investesti un pic mai mult intr-un sistem de la o firma specializata. Doar asa poti fi sigur de reusita sistemului!

4. Curtea, imprejurimile(la casa). Un gazon neingrjit va fi un semn pentru spargatori ca in casa vizata nu e nimeni. Apeleaza tot la bunavointa unui vecin care sa iti tunda iarba.

5. Obiectele de valoare. Daca detii asemenea obiecte, ar fi bine sa le pui bine intr-o cutie de valori la banca. E mai sigur asa! Daca iti vor fi furate din locuinta, paguba e mult mai mare decat o chirie platita unei institutii specializate.

6. Usi, ferestre securizate. Nu lasa niciun geam deschis, nici macar usa de la balcon! Orice crapatura e o ispita pentru hoti, care se vor bucura ca pot intra in locuinta fara sa produca zgomot. De asemenea, acopera ferestrele cu perdele sau jaluzele, astfel incat sa nu se poata observa ce lucruri ai in locuinta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Granitul se poate folosi atat la amenajarile exterioare, cat si la cele interioare, fiind potrivit, multumita aspectului...
Reparatiile din locuinta pot parea dificile si multe persoane apeleaza la ajutorul unor echipe de profesionisti in...
Soarecii sunt daunatori dezgustatori, care odata intrati in locuinta sunt greu de indepartat, cu capcane, otrava sau...