Cum sa folosesti SEMINTELE de PEPENE VERDE. Proprietati exceptionale

Cum sa folosesti SEMINTELE de PEPENE VERDE. Proprietati exceptionale

Pepenele se afla pe masa oricarui roman, mai ales in zilele toride de vara. Majoritatea nu consuma acest fruct special impreuna cu semintele si bine fac, deoarece pot aparea complicatii gastrointestinale. Nu arunca, totusi, semintele de pepene. Ele se pot transforma intr-un minunat remediu, daca stii cum sa le prepari. Astazi, iti aratam cum.

Remediu pe baza de seminte de pepene. Ce trebuie sa faci:

- piseaza 30 seminte de pepene si fierbe-le in 2 litri de apa, pentru un sfert de ora. Bea fiertura timp de 2 zile. A treia zi , fa o pauza. Mentine algoritmul, vreme de 3 saptamani.

Cum actioneaza semintele de pepene:

1. Lupta impotriva imbatranirii. Antioxidantii din seminte sunt responsabili cu intarirea pielii. Tenul tau va arata mai sanatos si mai tanar.

2. Trateaza cosurile. Tamponeaza leziunile acneice cu vata de bumbac imbibata in fiertura pe care ti-am prezentat-o mai sus. Astfel, te vei vindeca mai repede.

3. Intaresc inima. Contin magneziu din plin, un nutrient esential pentru buna-functionare a inimii.

4. Intaresc parul si vindeca scalpul. Proteinele si aminoacizii din seminte intaresc firul de par. Mai mult, iritatiile scalpului si matreata pot fi vindecate cu ajutorul semintelor de pepene.

5. Intaresc imunitatea. Magneziul si acidul pantotenic intaresc imunitatea si asista conversia carbohidratilor in energie.

6. Ofera grasimi nesaturate sanatoase. Peste 80% din continutul semintelor de pepene consta in grasimi nesaturate, printre care si acizi grasi omega-3.

7. Lupta cu diabetul. Inmoaie un pumn de seminte intr-un litru de apa, timp de o ora. Consuma, apoi, semintele respective impreuna cu apa in care le-ai inmuiat. Nu consuma tot odata, ci pe aprcursul intregii zile.

8. Imbunatatesc nivelul de fertilitate. Licopenul din semintele de pepene e un stimulator al functiei erectile.

9 Vindeca edemele. Amesteca o lingurita de seminte uscate si macinate cu o lingurita de miere si 200 ml de apa calda. Bea amestecul de doua ori pe zi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pietrele de la rinichi pot fi eliminate in multe feluri, de la anumite medicamente, la nedorita interventie...
Pepenele verde, cunoscut si ca pepene rosu, este un deliciu, mai ales in sezonul cald. Suntem convinsi...
Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata...