Cum iti indrepti parul natural?

Cum iti indrepti parul natural?

Multe metode si tehnici de indreptare a parului necesita aplicarea produselor chimice concentrate. Aceste substante chimice pot aduce efecte negative pentru firele de par si scalp.

Aceste solutii de par pot chiar deteriora permanent parul, ceea ce il face mai greu de manuit. Odata ce ai inceput sa aplici aceste metode chimice, trebuie sa continui acelasi tratament de intretinere. Cu toate acestea, indreptarea parului prin metode naturale este cel mai sigur mod ce se poate aplica. Citeste mai departe pentru unele indicatii:

- Pregateste-ti lucrurile de care vei avea nevoie. Vei avea nevoie de urmatoarele: sampon si balsam pentru indreptarea parului, prosop, agrafe de par, lotiune pentru par, ser pentru luciul parului, un pieptene cu dinti rari si un pieptene cu dinti desi, uscator de par si o placa de indreptat parul.

- Spala-ti parul. Poti sa iti piepteni parul inainte sa mergi la dus astfel incat sa nu ti se incalceasca prea tare dupa ce l-ai spalat. Spalati parul cu sampon si clateste-l bine cu apa.

- Aplica balsam. Stoarce parul de apa, apoi aplica balsamul. Cel mai bine este sa utilizezi balsam pentru indreptarea parului. Lasa balsamul pe par pentru aproximativ cincisprezece - douazeci de minute pentru a hidrata mai bine. Clateste cu apa rece, pentru ca apa rece imbunatateste stralucirea.

- Usuca-ti parul. Maseaza prosopul pe par sa se usuce. Stoarce-l bine de apa, astfel incat sa nu iti fie greu sa iti usuci parul mai tarziu. Odata ce parul este suficient de uscat, aplica o crema de protectie pentru par sa il protejeze sa nu se usuce.

- Foloseste uscatorul de par. Piaptana-ti parul folosind pieptenele cu dinti desi, asigura-te ca scapi de incalcituri. Un pieptene cu dinti desi este mai delicat pe parul umed si iti va cadea mai putin par.
Imparte parul in patru sectiuni verticale, astfel incat sa iti fie usor sa te ocupi de el in timp ce il usuci. Aseaza peria sub firele de par, in timp ce plasezi uscatorul de par deasupra firelor de par. Misca usor uscatorul de par impreuna cu peria punand tensiune pe perie pentru a "trage" parul si de a provoca indreptarea lui. Fa aceasta procedura de cel putin trei ori pe fiecare sectiune de par.

- Indreapta-ti parul. Acum ca ai terminat cu uscatorul de par, poti face  ultima parte a sarcinii. Inainte sa iti indrepti parul, aplica serul pentru luciul parului pentru un aspect mai elegant si stralucitor.
Pe fiecare sectiune de par impartita, ia o parte subtire de par si trece placa de indreptat prin el. Faci acest lucru in mod sistematic pentru a te asigura ca nu ramai cu o parte nefacuta. Apoi mai ia o parte subtire de par si indreapt-o. Faci aceeasi procedura pentru intreg parul pana ce termini. Este recomandat sa lucrezi cu parti subtiri atunci cand iti indrepti parul pentru un rezultat mai drept.

Sa ii dai parului diferite aspecte este foarte distractiv. Cand te plictisesti de coafura ta, este bine sa sti ca o poti schimba  oricand doresti. Iti dai seama totusi ca indreptarea parului in mod natural poate dura destul de mult si mult efort din partea ta, asa ca asigura-te ca ai cel putin o jumatate de zi libera, astfel incat sa poti finaliza aceasta sarcina fara sa fi prea grabita. Distreaza-te!

Etichete: par, uscator par, balsam

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puteti conferi volum parului fara a apela la serviciile costisitoare ale unui hairstylist si fara a tine...
Parul are nevoie de foarte multa atentie si grija caci, mediul poluant, alimentatia si nu numai, il...
Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...