3 lucruri pe care copilul le invata inca din pantece

3 lucruri pe care copilul le invata inca din pantece
3 lucruri pe care copilul le invata inca din pantece 3 lucruri pe care copilul le invata inca din pantece

Copilul incepe sa invete imediat ce ajunge pe lume. Cel putin asta inca mai cred multi dintre noi. In realitate, exista mecanisme importante pe care bebelusul le parcurge inca din pantecele mamei sale.

Ce invata bebelusii chiar inainte de a se naste:

1. Experimentarea gusturilor. Profesorul Peter Hepper de la Universitatea Queen din Belfast s-a intrebat daca nu cumva ne place mancarea chiar si in pantece. Astfel, a realizat un studiu intesant: doua grupuri de mamici. In pirmul grup consumatoare de usturoi, in cel de-al doilea, deloc! Rezultatele au fost cat se poate de interesante! Copiii nascuti din mamele consumatoare de usturoi, au mancat , la randul lor, usturoi cu placere chiar si la varsta de 8-9 ani. La fel s-a intamplat si cu sucul de morcovi: bebelusii de 5 si 6 luni din grupul mamelor insarcinate care au baut acest suc s-au bucurat de licoare. Hepper a ajuns, astfel, la concluzia ca bebelusii isi recunosc parintii prin acest comportament: experimenteaza acelasi gust ca si in uter.

2. Auzul sunetelor. Mai multi oameni de stiinta din Finlanda au creat un experiment cu doua grupuri de femei insarcinate. Intr-unul se ascutau zilnic cantece de elagan; in cellalat, nu se ascultau deloc! Bebelusii din primul grup au reactionat la cantece, in timp ce bebelusii din grupul mamelor nemelomane au ramas indiferenti. S-a ajuns, astfel, la p concluzie fascinanta: copiii au invatat cantecele de leagan in timp ce se aflau in utere.

3. Recunoasterea vorbirii. Athena Vouloumanos, psiholog de la Universitatea din New York, a comparat reactiile bebelusilor nou-nascuti la vorbire si alte sunete. Sa- constatat ca micutii reactioneaza la vorbire. Sunt chiar mai atenti, atunci cand aud limba materna. Cercetarea a contribuit la demonstrarea unui concept important: un mediu acustic sanatos(vorbire frecventa in preajma femeii insarcinate) este o necesitate pentru bebelusii nenascuti si copiii nascuti prematur. In caz contrar, s-ar putea naste cu tulburari de vorbire.

Citeste si: De ce e bine sa planga copilul la botez

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...
Orice parinte isi doreste un copil care sa creasca sanatos, armonios si cu o incredere de sine...