Cum poate fi imbunatatita lactatia fara efort

  Cum poate fi imbunatatita lactatia fara efort

Laptele matern este foarte sanatos si medicii incurajeaza mamele sa-si hraneasca astfel bebelusii.

Insa alaptarea poate fi un lucru destul de dificil pentru proaspetele mamici.

Iata cum poate fi imbunatatita lactatia fara efort:

Puneti bebelusul la san foarte des. Cel mai bun mod de a stimula lactatia este contactul direct cu bebelusul. Cu cat acesta suge mai des, cu atat organismul mamei va produce mai mult lapte. Desi alaptatul poate parea dificil, o data ce bebelusul se obisnuieste sa suga corespunzator, lactatia nu va constitui o problema.

Beti multe lichide. Mamelor li se face sete in timpul alaptarii sau dupa ce-si hranesc bebelusii la san. Asadar este indicat sa beti minimum 8 pahare de apa pe zi. Puteti inlocui apa cu lapte, sucuri naturale, ceai de chimion sau shake-uri, insa aveti grija sa va hidratati in mod corespunzator.

Consumati supa la fiecare masa. Aportul de lichide este benefic lactatiei. Daca mancati cate o farfurie de supa calda, de 2 ori pe zi, organismul va transforma mai usor lichidele in laptele necesar bebelusului.

Luati vitamine si suplimente alimentare, pentru a va intari sistemul imunitar si a fi pline de energie pe parcursul intregii zile. Alaptarea poate fi extrem de obositoare, astfel nu este suficient sa aveti o alimentatie sanatoasa, ci este indicat sa luati vitamine si suplimente alimentare, benefice atat voua cat si bebelusului.

Folositi des pompa de san pentru a extrage lapte, deoarece acest lucru va imbunatati lactatia. Nu va ingrijorati ca nu veti avea lapte suficient pentru urmatoarea alaptare, organismul va produce mai mult lapte atunci cand considera acest lucru necesar.

Extrageti lapte de la un san, atunci cand bebelusul suge de la celalalt san. Daca aveti gemeni alaptati-i in acelasi timp. Daca aveti un singur copil, atunci folositi pompa de san, pentru a da senzatia organismului ca alaptati gemeni. Astfel lactatia se va spori si puteti pune la pastrare laptele in exces, pentru consumul ulterior.

Este indicat sa va pastrati calmul atunci cand alaptati, deoarece bebelusul va simti cand trebuie sa suga. Astfel organismul va fi mult mai cooperant. Nu va plimbati in timpul alaptarii, asezati-va si bucurati-va in liniste de acest moment.

Tinand cont de aceste sfaturi, veti avea parte de o alaptare de succes si de un copil fericit.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele matern este extrem de hranitor pentru bebelusi, deoarece contine cantitatea de grasime, zahar, apa si proteine,...
Mai mult de 80% dintre mame alapteaza bebelusii. Majoritatea dintre acestea se confrunta cu o criza de...
Citeste prospectul medicamentului Milumil 1 vu prebiotice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...