Cum sa administrezi medicamente copiilor incapatanati

 Cum sa administrezi medicamente copiilor incapatanati

De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente, deoarece acestia refuza categoric sa le ia sau sa le inghita.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Folositi o metoda adecvata varstei. Copiii de 7 ani sunt mult mai usor de convins decat cei de 2-3 ani, deoarece acestia din urma nu constientizeaza importanta medicamentelor. Puteti incerca si metoda recompenselor sau a mitei.

Inlocuiti medicamentele orale lichide sau masticabile, cu continut ridicat de zaharina si colorant rosu, cu pastile, dar numai daca copilul a implinit varsta de 4 ani.

Daca administrati medicamente lichide copiilor, alegeti-le pe cele cu aroma de cirese sau guma, deoarece aceste gusturi sunt agreate de majoritatea copiilor. Dupa caz, puteti adauga medicamentul lichid in putina apa sau suc natural fara zahar, pentru a-i dilua gustul.

Folositi sirop de ciocolata pentru a masca gustul medicamentelor lichide, in cazul copiilor peste un an, pentru a masca gustul amar.  

Aflati din ce cauza refuza copiii peste 5 ani sa ia medicamentele. Unii copii au un instinct nativ de respingere a anumitor substante prezente in unele medicamente sau alimente, pe care refuza sa le ingereze, iar daca o fac, acestea pot avea efecte secundare asupra lor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Increlex si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INCRELEX se utilizeaza...
Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...