Cum sa-ti feresti copiii de fumatul pasiv

Cum sa-ti feresti copiii de fumatul pasiv

Daca sunteti fumatori este important sa va feriti copiii de fumatul pasiv pentru ca acesta provoaca boli de inima, astm sau cancer si poate dauna grav plamanilor si sistemului imunitar in plina dezvoltare a acestora.

Iata cum puteti sa-i feriti pe copii de fumatul pasiv:

Lasati-va de fumat. Acesta este cel mai eficient mod de a va feri copiii de fumatul pasiv. Desi vi se pare imposibil sa renuntati la fumat, acest lucru poate atrage dupa sine o serie de beneficii, dupa cum urmeaza:

- Copiii vor fi mai sanatosi si nu vor suferi de boli respiratorii

- Casa va fi mai curata, nu vor exista mirosuri sau decolorari ale peretilor.

- Veti avea dinti si gingii mai sanatoase.

- Obiectele din casa vor fi mai curate.

- Nu veti cheltui bani pe tigari.

- Nu va exista riscul de a deteriora anumite obiecte.  

Daca nu reusiti sa va lasati de fumat, faceti acest lucru in afara casei. Autoimpuneti-va regula de a nu fuma niciodata in casa, nici macar daca temperaturile sunt foarte scazute. Daca fumati in casa, toti cei din jur vor fi afectati de chimicalele cancerigene si de iritantii prezenti in fumul de tigara. Mai mult chimicalele din tigari, afecteaza obiectele din casa, deteriorandu-le. Asadar fumatul in aer liber este solutia cea mai buna, deoarece fumul se va risipi mai rapid decat daca fumati inauntru, veti evita imbolnavirea membrilor familiei si va veti pastra interiorul locuintei intact.

Nu fumati niciodata in masina, daca aveti copii, chiar daca acestia nu sunt prezenti, deoarece efectele nocive ale fumului de tigara persista mult timp, afectandu-va membri familiei pe termen lung.
Rugati-va musafirii sa nu fumeze in casa. Aveti tot dreptul sa va protejati casa de efectele nocive ale fumului de tigara, asadar le puteti explica, in mod politicos, invitatilor, ca aveti copii si ca in casa voastra nu se fumeaza.

Feriti-va copiii de locurile publice in care se fumeaza. Alegeti separeurile pentru nefumatori in restaurante si in alte localuri si atrageti-le atentia persoanelor din apropiere, care vor sa-si aprinda tigara, ca sunt copii de fata, daca mergeti la o terasa sau intr-un loc de joaca.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...
Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista...