Cum trebuie imbaiati nou-nascutii?

Cum trebuie imbaiati nou-nascutii?

Imbaierea unui nou-nascut reprezinta un lucru inspaimantator pentru proaspetele mamici.

Multi bebelusi plang foarte mult cand sunt imbaiati, lucru care creeaza panica in randul mamicilor. Este indicat ca nou-nascutii sa fie spalati doar cu buretele pana cand cordonul ombilical cade si ulterior acestia trebuie imbaiati de mai multe ori pe saptamana, in chiuveta, intr-o cadita speciala sau intr-o cada obisnuita.

Iata cum trebuie imbaiati nou-nascutii:

Lucruri necesare:

- Un prosop moale

- O chiuveta, o cadita sau o cada obisnuita

- Betisoare de urechi pentru bebelusi

- Un prosop mic

- Gel de dus delicat pentru bebelusi (optional)

- Sampon pentru bebelusi (optional).

Puneti la indemana toate lucrurile necesare: obiectele pentru imbaiere, un scutec si haine curate de schimb, pentru a va imbraca bebelusul dupa imbaiere.

Pregatiti-va pentru imbaierea nou-nascutului. Incaperea trebuie sa aiba o temperatura placuta, in jur de 22-23 grade Celsius, pentru ca aerul sa nu fie prea rece pentru pielea bebelusului. Puneti un prosop mic pe fundul caditei sau a chiuvetei, pentru ca bebelusul sa nu alunece. Puteti imbaia un nou-nascut intr-o cada obisnuita numai dupa caderea cordonului ombilical.

Verificati ca apa pentru imbaiere sa aiba aproximativ 32 de grade Celsius, pentru a-i crea bebelusului o senzatie de confort. Testati apa cu cotul, deoarece aceasta zona este mult mai sensibila la caldura decat mana. Apa trebuie sa aiba o adancime de 5-7 cm.

Puneti nou-nascutul in apa, sprijinindu-i intotdeauna corpul cu bratul, pana cand acesta va putea sa stea singur. Niciodata sa nu lasati un bebelus singur in apa, nici macar pentru o clipa!

Imbaiati nou-nascutul. Curatati exteriorul fiecarei urechi cu un betisor special. Cu ajutorul unui prosopel curatati fata si apoi corpul bebelusului. Funduletul va fi curatat la sfarsit. Nu este necesara folosirea unui gel de dus pentru imbaierea unui nou nascut, insa daca doriti sa utilizati asa ceva, acesta ar trebuie sa fie delicat, cu formula fara lacrimi.

Spalati parul bebelusului, cu ajutorul unui prosopel. Majoritatea nou-nascutilor nu necesita folosirea unui sampon, insa daca bebelusul are mai mult par, puteti folosi o picatura de sampon special, cu formula anti-lacrimi. Masati usor scalpul bebelusului si indepartati spuma cu ajutorul unui prosopel.

Uscati pielea si parul bebelusului, prin tamponari delicate, fara sa frecati, deoarece nou-nascutii au pielea extrem de delicata, usor iritabila. Nu uitati sa uscati zonele dintre degetele de la picioare si maini, sub barbie si in spatele urechilor.

La final puneti-i bebelusui un scutec curat si imbracati-l in haine curate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Icterul este o afectiune comuna in randul nou-nascutilor in primele 2-4 zile de viata, fiind cauzat de...
Imbaierea cateilor nu este un lucru foarte dificil, insa necesita anumite pregatiri. Iata cateva sfaturi in acest...
Candidoza bucala este o infectie cauzata de Candida Albicans, o ciuperca pe care o regasim in mod...