Ce contine un trusou botez complet?

Articol scris de SelfEvents.ro
Ce contine un trusou botez complet?

Pentru un botez de poveste, parintii spirituali ai unui copilas trebuie sa cumpere nu doar lumanarea de botez, ci si trusoul. Iata ce contine un trusou botez complet:

- un prosop micut din bumbac pentru preot. Simbolic, preotul care oficiaza ceremonia religioasa se spala pe maini inainte de procesiune si se sterge cu prosopul.

- sapun pentru preot ce poate fi ambalat intr-un saculet din organza sau legat cu o panglica. Sapunul are un rol similar cu prosopul, fiind folosit pentru spalarea mainilor inainte de botez.

- sticluta de mir decorata festiv este folosita pentru pastrarea uleiului sfintit. Cu ”untdelemnul bucuriei” este uns copilasul inainte sa fie afundat in cristelnita.

- un prosop din bumbac moale pentru bebelus, Acesta poate fi prevazut cu capison si este folosit dupa scoaterea din cristelnita a micutului crestin.

- panza de mir numita si crasma este folosita pentru a infasura bebelusul imediat dupa botez. In mod traditional, panza este alba si simbolizeaza sufletul curat si luminos, dupa ce a fost spalat de pacate.

- panglica de botez lunga de aproximativ 50 cm. Cu aceasta proetul stropeste fata celui care este botezat in timp ce spune o rugaciune.

- paturica din stofa pentru invelirea bebelusului dupa taina botezului.

Cele sapte articole care formeaza un trusou botez complet sunt frumos ambalate, iar optional nasii bebelusului mai pot achizitiona o cutie trusou ovala in care sa transporte trusoul pentru biserica, dar si setul nou de haine cumparat special pentru micul crestin.

Un trusou botez poate fi decorat cu broderie in culori uni, in nuante potrivite pentru fetite (roz, rosu, mov) sau adecvate pentru baieti (bleu, verde, albastru).

Sfat: Inainte de a cumpara un trusou botez simplu, complet sau personalizat cu initialele copilasului, nasii micutului trebuie sa se consulte cu parintii acestuia si sa decida de comun acord ce lucruri sunt potrivite pentru taina botezului.

Articol scris de

SelfEventS.ro este un magazin online destinat unora dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu: NUNTA si BOTEZ.

Pe www.selfevents.ro gasesti tot ce iti trebuie in materie de accesorii pentru nunta si botez: marturii nunta, marturii botez, voaluri mireasa, papioane mire, voalete ocazie, genti / plicuri ocazie, etc!

Nu uita sa intri si pe blogul nostru pentru ca venim in ajutorul tau cu articole, idei, sfaturi si ponturi pentru organizarea nuntii perfecte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fie ca esti mama unui bebelus, fie ca esti nasa de botez, este esential sa stii ce...
Chiar daca la prima vedere pare dificil sa organizezi un botez perfect, acest lucru nu este imposibil...
Chiar daca crestinarea unui copilas este un eveniment religios, acest lucru nu inseamna ca sentimentul patriotic lipseste....