Ce semnificatie au cruciulitele botez?

Articol scris de SelfEvents.ro
Ce semnificatie au cruciulitele botez?

Pentru slujba de crestinare a unui copilas, exista in traditia crestin-ortodoxa o multime de obiceiuri, pe care credinciosii le urmeaza cu sfintenie. Una dintre traditii este legata de cruciulite botez. Afla in continuare ce semnificatie au cruciulitele de botez, cine este responsabil de achizitionarea lor si de ce este bine ca toti cei prezenti la botez sa le poarte in timpul slujbei.

In primul rand, cruciulitele sunt niste obiecte religioase si reprezinta la modul general credinta noastra in mantuire prin Domnul nostru Iisus Hristos. In sens particular, pentru slujba de botez, nasii celui botezat trebuie sa prinda in piept invitatilor care asista la slujba niste cruciulite botez.

Acestea semnifica implicarea invitatilor prezenti la botez in viata comunitatii. Cruciulitele pot fi din metal inoxidabil si se ofera invitatilor impreuna cu fundita, iar pentru a pute fi prinse in piept se folosesc ace pentru cruciulite.

Ele sunt purtate ca niste talismane si nu sunt percepute ca niste bijuterii, fiind considerate adevarate arme impotriva diavolului. Nasii nu ofera doar invitatilor cruciulite la biserica, ci si copilului botezat, pentru a adanci legatura spirituala a crestinilor fata de biserica si de cele sfinte.

Nasii vor pune micutului la gat o cruciulita de argint pentru a fi protejat de duhurile rele, in timp ce nasa trebuie sa infaseze copilul si sa il imbrace dupa crestinare cu un set nou de hainute.

Dupa botez, invitatii vor pastra ca amintire micul tezaur religios, iar copilasul va ramane de asemenea cu criuciulita primita de la nasi.

Sfat: Inainte de botez, nasii pot sfinti la biserica toate cruciulitele.

Articol scris de

SelfEventS.ro este un magazin online destinat unora dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu: NUNTA si BOTEZ.

Pe www.selfevents.ro gasesti tot ce iti trebuie in materie de accesorii pentru nunta si botez: marturii nunta, marturii botez, voaluri mireasa, papioane mire, voalete ocazie, genti / plicuri ocazie, etc!

Nu uita sa intri si pe blogul nostru pentru ca venim in ajutorul tau cu articole, idei, sfaturi si ponturi pentru organizarea nuntii perfecte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cruciulitele pentru botez sunt printre cele mai importante accesorii folosite la biserica, in timpul crestinarii unui bebelus....
Nasii sunt parintii spirituali ai unui copilas, iar acestia au datoria sa cumpere pentru finutul sau finuta...
Daca urmeaza sa crestinezi un copilas in viitorul apropiat, dar nu cunosti atributiile parintilor spirituali, iti vom...