Cum sa iti adormi copilul rapid – cele mai eficiente metode

Viata multor tineri parinti este data peste cap dupa nasterea unui copil, mai ales cand vine vorba de reglarea ciclului somn/veghe. Perioada in care odihna pe timp de noapte a adultilor este perturbata de nou-nascut se poate prelungi pana la cativa ani, in anumite cazuri.

Va prezentam cele mai eficiente metode de adormit copiii, impartasite dupa ce au fost testate cu succes de prietenii nostri:

##STEP##

Leganatul. Pe picioare, in brate sau in patut, leganatul este probabil cea mai folosita metoda de a adormi copilul. Se pare ca in cele mai multe cazuri functioneaza, doar ca dupa varsta de circa 2 ani, copilul devine prea greu pentru purtat in brate, leganat pe picioare sau stat in patut.

##END STEP##

##STEP##

Obositi-va micutul! Copiii reusesc adeseori sa isi pastreze rezerve de energie seara si chiar peste noapte, chiar cand parintii sunt pur si simplu extenuati dupa o zi grea. Asa ca e bine ca inainte cu 30 de minute de ora pentru nani, sa va plimbati copilul prin casa pentru ca oboseala sa ii induca somnolenta.

##END STEP##

##STEP##

Rutina. Desi comportamentul copiilor poate parea haotic, de fapt si ei reactioneaza la fel ca adulti cand ajung sa isi insuseasca un program zilnic. Astfel ca e bine sa stabiliti ore fixe de somn si sa respectati aceasta rutina, pentru ca organismul micutului sa isi potriveasca ceasul biologic in raport cu parintii sai. Un anumit ritual inainte de culcare (cum ar fi imbaiatul sau alaptatul) l-ar putea anunta pe copil ca urmeaza somnul.

##END STEP##

##STEP##

Creati-i o atmosfera optima pentru somn! Temperatura camerei si a patutului in care doarme copilul, la fel si umiditatea, sunt esentiale pentru un somn placut, asa ca asigurati-va ca micutul dumeavoastra are parte de 22 de grade Celsius si un indice de umiditate de 50%.

##END STEP##

##STEP##

Hraniti-l ziua sa poata dormi noaptea! Copiii pot fi foarte mofturosi in primii ani de viata, dar vi se pare un chin sa-l convingeti sa termine tot la mesele de peste zi, ganditi-va ca daca i se va face foame in preajma orei de culcare, chinul va fi dublu.

##END STEP##

##STEP##

Plimbarea cu masina. Daca nu-l puteti convinge sa se linisteasca si sa culce nicicum, scoateti-va copilul la o plimbare nocturna cu masina prin cartier! Dupa cate ture, micutul va adormi sigur si nu mai trebuie decat sa il transportati cu grija de pe bancheta din spate in patutul lui.

##END STEP##

##STEP##

Muzica. Trebuie doar sa aflati ce fel de muzica il linisteste pe copilul dumneavoastra si apoi sa aveti o inregistrare la indemana. Specialistii ii sfatuiesc chiar pe parinti sa imprime anumite catece cu vocea lor.

##END STEP##

##STEP##

Dormiti langa copil! Copiii, ca orice om, au nevoie de o companie placuta pentru a se relaxa, asa ca daca micutul dumeavoastra nu vrea sa se culce, intindeti-va langa el, macar pana adoarme.

##END STEP##