Lasa copilul sa faca mizerie cand mananca! Iata de ce e bine sa faci asta

Lasa copilul sa faca mizerie cand mananca! Iata de ce e bine sa faci asta

Bebelusii si copiii pana la varsta de 5 ani fac multa mizerie in timp ce mananca! E firesc. Invata multe lucruri noi in aceasta perioada. Asadar, nu-ti certa copilul si nici nu ii impune restrictii prea mari! Studiile arata ca aceasta alimentatie dezordonata ajuta la dezvoltarea copilului.

Lasa copilul sa faca mizerie cand mananca! Iata de ce e bine sa faci asta:

Devine mai putin pretentios cu mancarea. O echipa de cercetatori din Regatul Unit a efectuat un studiu la care au participat 70 copii, cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani. Un soldatel de jcuarie a fost ingropat in farufria cu mancare a celor mici. Micutii au fost rugati sa caute obiectul. Astfel, s-a descoperit ca pustii carora le-a placut sa-si murdareasca mainile in timpul experimentului erau mai putin expusi la neofobie alimentara - o tulburare caracterizata prin reticenta de a consuma mancaruri necunoscute. In concluzie, nu te supara cand copilul tau isi imprastie macnarea pe aproape tot corpul!Acest comportament il poate ajuta sa depaseasca teama de a incerca noi arome.

Creierul se dezvolta mai rapid, iar copilul invata cuvinte mai devreme. Un alt studiu a relevat faptul caacei copii care stateau pe scaune inalte si se jucau cu mancarea mesele au invatat mai repede despre aliment.e Oamenii de stiinta au concluzionat, de asemenea, ca explorarea manuala/ atingerea alimentelor a fost esentiala pentru a-i ajuta pe copii sa culeaga mai multe informatii, deoarece indiciile vizuale tind sa fie vagi. Micii participanti au putut, de asemenea, sa potriveasca nume pentru respectivele alimente, ceea ce inseamna ca ar putea folosi aceste cunostinte atunci cand vine vorba de dezvoltarea limbajului sau de invatare a cuvintelor.

Dezvolta motricitatea. Un micut care invata sa manevreze ustensilele poate face multa mizerie. Din fericire, este genul de dezordine care ii permite sa invete pe parcurs. Nu doar burtica sa are de castigat, ci creierul, care e hranit cu informatii noi. De exemplu, copilul invata ca eliberarea obiectelor duce la caderea acestora sau ca strivirea alimentelor provoaca o schimbare de forma a hranei. De asemenea, bebelusii sunt condusi si de simtul lor tactil sau de dorinta de a explora lumea prin atingere. Astfel, in jocul cu mancarea ei folosesc cele mai sensibile parti ale corpului(varfurile degetelor, buzele si limba). Imagineaza-ti cat de distractiv trebuie sa fie pentru un sugar sa exploreze diferitele texturi si temperaturi ale alimentelor - calde, reci, lipicioase, moi, tari etc.

Castiga la capitolul independenta. Copiii exploreaza si dintr-un sentiment inca puin cunoscut de independenta. Este vorba de o dorinta subconstienta, dar care se contureaza cu fiecare experienta. Cand copilul tau, se murdareste pe toata fata cu alimentul preferat, jocul respectiv ii dezvolta capacitatea de gandire. Asadar, lasa-l pe ce mic sa manance in voie, avand, evident, grija sa nu se raneasca!

Citeste si: Comportamente neintentionate prin care indepartezi copilul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...
Orice parinte isi doreste un copil care sa creasca sanatos, armonios si cu o incredere de sine...