10 lucruri daunatoare pentru sanatate

10 lucruri daunatoare pentru sanatate

Sanatatea este de nepretuit, asadar trebuie intretinuta, deoarece o data pierduta, nu poate fi rascumparata cu toti banii din lume.

Iata 10 lucruri daunatoare pentru sanatate, de evitat:

1. Odihna necorespunzatoare este asociata cu imunitatea scazuta si cu alte probleme de sanatate, deoarece lipsa unui program corect de somn (7-8 ore pe noapte) creste riscul aparitiei infectiilor si a altor afectiuni, precum bolile cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul si obezitatea.

2. Alimentatia bazata pe fast food cauzeaza diferite deficiente in organism si o serie de boli, cum ar fi: diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, colesterolul marit, dementa si multe tipuri de cancer. Pentru imbunatatirea sanatatii este recomandat sa consumati mancare gatita, fructe, legume, alimente bogate in fibre, cereale integrale, lactate degresate si grasimi sanatoase si sa limitati consumul de zahar si sare.

3. Consumul de bauturi carbogazoase in loc de apa creste riscul aparitiei diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare, datorita continutului ridicat de zahar, care creste pofta de mancare si de dulciuri. Pentru a va hidrata in mod corespunzator este indicat sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi si sa consumati fructe si legume proaspete.

4. Folosirea telefonului mobil timp indelungat are un impact negativ asupra sanatatii, cauzand stres, depresie si dereglari ale somnului.  

5. Abuzul de calmante, pentru a scapa de diferite dureri, poate cauza probleme gastrointestinale, afecteaza rinichii, subtiaza sangele, putand chiar sa cauzeze stari de ameteala si constipatie. Incercati alternative naturiste si nu lasati acest tip de medicamente sa puna stapanire pe viata voastra.

6. Ignorarea nevoii de a urina poate cauza probleme grave la nivelul vezicii urinare si a rinichilor, pe termen lung, cum ar fi insuficienta renala, pietrele la rinichi si incontinenta urinara. De asemenea, daca amanati timp indelungat mersul la toaleta atunci cand aveti scaun, colonul absoarbe fluidele, cauzand constipatie si scaun intarit. Asadar este indicat sa mergeti la toaleta intotdeauna cand simitit nevoia si sa va goliti complet vezica atunci cand urinati.

7. Statul asezat timp indelungat in fata calculatorului sau a televizorului poate dauna sanatatii, cauzand obezitate sau sindrom metabolic, daunand coloanei si articulatiilor. Evitati, asadar, pe cat posibil sedentarismul si faceti cat mai multa miscare, in mod regulat.

8. Folosirea liftului in mod regulat este un obicei prost, ce poate cauza o serie de probleme de sanatate. Este indicat, asadar, sa folositi scarile, deoarece acest lucru este benefic pentru inima, scade nivelul colesterolului nociv si il creste pe cel al colesterolului bun, reduce tensiunea, combate stresul, va ajuta sa va mentineti greutatea sub control si intareste articulatiile.

9. Evitarea totala a luminii solare poate duce la carente de vitamina D, cauzand diferite complicatii legate de sanatate. Asadar este indicat sa stati la soare 10-15 minute, in fiecare dimineata, fara creme de protectie solara, deoarece in acest moment al zilei soarele este benefic si nu riscati sa faceti insolatie sau sa va ardeti.

10. Gandirea pesimista si stresul au un impact negativ asupra sanatatii fizice si mentale. Asadar este indicat sa adoptati o gandire pozitiva, in fiecare zi si sa incercati exercitii de relaxare si meditatie, care sa va ajute sa tineti stresul sub control.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In general, expertii ne sfatuiesc ca pentru a fi sanatosi trebuie sa scadem in greutate, sa mancam...
Traim, de multe ori, cu senzatia ca trebuie sa investim multi bani in produse de ultima generatie...
Ai trecut de 50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In...