Cum poti rezista tentatiei gustarilor dintre mese?

Cum poti rezista tentatiei gustarilor dintre mese?

Pentru a putea rezista tentatiei gustarilor dintre mese, faceti-va un program zilnic, care sa contina trei mese principale si doua gustari sanatoase, cum ar fi un fruct sau o salata.

Cel mai important lucru este sa pastrati acest program si sa nu va abateti de la el, oricat de mare ar fi tentatia de a rontai ceva.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1

Mestecati guma pentru a rezista poftei de a lua o gustare. Limitati-va insa la guma fara zahar, deoarece cea cu diferite arome contine zahar si colorant alimentar, ce poate dauna sanatatii.

2

Pentru a nu va lasa prada tentatiei, scapati de toate gustarile nesanatoase din casa, cum ar fi: chipsurile, fursecurile si orice alimente care contin mai mult de 200 de calorii si peste 5 grame de grasime per portie. Exista o serie de alimente sanatoase, cu care le puteti inlocui pe acestea. Important este sa aveti vointa.

3

Stati la distanta de bucatarie, atunci cand va petreceti mai mult timp acasa. Daca intrati in bucatarie, veti simti nevoia imediata de a rontai ceva. Asadar petreceti-va timpul in camera de zi sau in dormitor.

4

Schimbati canalul TV daca dati peste o emisiune culinara sau peste o reclama de mancare, deoarece imaginile vor transmite creierului senzatia de foame si dorinta de a lua o gustare.

5

Mestecati mancarea de multe ori, in timpul unei mese, deoarece acest lucru va va da senzatia de satietate. Puteti incerca sa beti apa, dupa fiecare inghititura sau sa lasati tacamurile din mana.

6

Cultivati-va preferinta pentru fructe si legume, prin consumul acestora in mod frecvent.

7

Cel mai important lucru, insa, in lupta cu pofta de a lua o gustare este sa nu sariti peste mesele principale!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor...
Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece...