Dieta frantuzeasca

Dieta frantuzeasca este o cura de slabire bazata pe calitatea alimentelor si pe timpul acordat savurarii fiecarei mese.

Aceasta dieta dureaza de regula 2 saptamani in timpul carora se pierd intre 3 si 10 kilograme, in functie de metabolismul fiecarei personale.

Alimente premise in dieta frantuzeasca: fructe si legume, carne de pui, carne de vita macra, carne de vitel, carnati, oua, pesmet, ierburi, apa decarbogazificata, cafea si ceai.

Alimente si bauturi premise in cantitati reduse:  sare, zahar, produse zaharoase, paine sau produse de panificatie si alcool.

Plan alimentar pentru o saptamana

Ziua 1

Mic dejun: o ceasca de cafea neagra;

Pranz: 2 oua fierte, salata verde, 1 rosie;

Cina: o bucata mica de carne slaba gatita, salata verde.

Ziua 2

Mic dejun: o ceasca de cafea neagra;

Pranz: o bucata de carne fiarta;

Cina: sunca sau carnati fierti fara grasime, frunze de salata verde.

Ziua 3

Mic dejun: o ceasca de cafea neagra;

Pranz: morcovi (prajiti in ulei vegetal), rosii, mandarine sau portocale;

Cina: 2 oua fierte tari, carnati cu continut scazut de grasimi, salata.

Ziua 4

Mic dejun: o ceasca de cafea neagra;

Pranz: 1 ou fiert, morcovi proaspeti, 2-3 felii de branza;

Cina: salata de fructe, o ceasca de kefir.

Ziua 5

Mic dejun: morcovi rasi cu suc de lamaie;

Pranz: o portie de peste fiert, 1 rosie;

Cina: o bucata de carne fiarta.

Ziua 6

Mic dejun: o ceasca de cafea neagra;

Pranz: o portie de pui fiert, salata verde;

Cina: o bucata de carne fiarta.

Ziua 7

Mic dejun: o ceasca de ceai;

Pranz: o portie de carne fiarta, fructe;

Cina: sunca slaba sau carnati (2-3 bucati).

Acest plan alimentar se repeta si in saptamana a doua de dieta.

Atentionare: Dieta frantuzeasca nu trebuie sa dureze mai mult de doua saptamani deoarece pierderea in greutate intr-un ritm prea rapid dauneaza sanatatii.