Barbati. Cum sa cresti nivelul de fertilitate

Barbati. Cum sa cresti nivelul de fertilitate

Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic. Retine! Aceasta poate fi afectata de o multime de factori, cum ar fi stilul de viata si dieta. Consumul de alcool si fumatul pot afecta la randul lor fertilitatea. Daca nu poti sa renunti complet la aceste vicii, incearca sa reduci, macar, consumul. De asemenea, nu uita sa mergi la medic pentru evaluare.

Pentru a spori sansele de a procrea, incearca sa ai o viata cat mai sanatoasa. Iti oferim cateva sfaturi utile.

MENTINEREA UNUI STIL DE VIATA SANATOS

Dieta sanatoasa. Dieta poate avea un impact major asupra sanatatii tale, inclusiv asupra fertilitatii. O alimentatie echilibrata, bogata in alimente sanatoase, te ajuta in acest sens.

Consuma alimente sanatoase din toate grupele importante. Dieta trebuie sa contina o varietate de fructe si de legume, cereale integrale, proteine slabe si lactate cu nivel scazut de grasimi. Gateste alimentele intr-un mod sanatos: la cuptor si la gratar. Evitati prajirea!

Nutritionistii recomanda sa consumi legume la fiecare masa. Astfel, creste aportul de fibre si starea generala e mult mai buna.

Antioxidantii pot creste numarul de spermatozoizi. Fructele de padure, merele, perele, sparanghelul, broccoli, varza, rosiile si nucile sunt ideale in lupta cu excesul de radicali liberi.

2 Fa sport regulat pentru a stimula cresterea numarului de spermatozoizi. Activitatea fizica ajuta la starea generala de sanatate. Daca incerci sa cresti nivelul de fertilitate, fa o rutina din a practica sport.

Important! Evita anumite activitati sportive care, conform studiilor, sunt nocive pentru fertilitate. Ciclismul poate afecta zona genitala, saua bicicletei fiind in contact direct cu testiculele.

Recomandabile, pentru stimularea fertilitatii, sunt exercitiile fizice mai usoare .

3. Mentine o greutate a corpului optima. Persoanele obeze sunt predispuse la anomalii. Spermatozoizii s-ar putea dezvolta anormal. De aceea, e bine sa iti mentii o greutate normala in raport cu inaltimea ta.

4. Controleaza stresul si incearca sa il reduci. Stresul este unul dintre cei mai mari dusmani ai fertilitatii. Activitatea sexuala si hormonii sunt afectati de acest  flagel.

Evita persoanele care te supara in mod sistematic, stirile nocive, comunica des cu apropiatii. Incearca sa nu mai pui chiar orice la suflet, fara a deveni, totusi, nepasator.

5. Stai departe de bolile cu transmitere sexuala! Foloseste prezervativul!  Nu e cea mai placuta varianta, dar e cea mai sigura. Astfel elimini riscul de imbolnavire. Daca, totusi, ai dubii cu privire la sanatatea ta sexuala, mergi de urgenta la medicul specialist!

6. Ia multivitamine. Suplimentele cu multivitamine contin vitaminele C si E, precum si alti nutrienti esentiali pentru sanatatea reproducerii masculine. Conform anumitor cercetari , consumul cotidian de multivitamine creste numarul de spermatozoizi.

Alege multivitamine care contin  seleniu, zinc si acid folic, care s-ar parea ca stimuleaza productia de sperma sanatoasa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic....
Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic....
Sexul este un subiect tabu, din punct de vedere religios si nu numai, insa o viata sexuala...