6 produse alimentare care au disparut de pe piata. Iubite si controversate

 6 produse alimentare care au disparut de pe piata. Iubite si controversate

O serie de dulciuri si bauturi, printre care se numara bomboanele M&M, anumite sortimente de Coca-Cola si anumite produse Tic Tac, au disparut din magazinele americane. Produsele respective au devenit atat de cunoscute si de iubite incat nu sunt regretate doar in SUA, ci si in Romania.

Iata lista celor 6 produse alimentare care au fost scoase de la vanzare in SUA. Marketingul sau controversele din jurul acestora au reprezentat motivele principale in luarea acestor decizii.

1. Nachos de la Doritos cu aroma de guacamole. Productia a fost intrerupta in 2006 din ratiuni de marketing, dar si pentru ca mai multe voci s-au declarat nemultumite de aromele artificiale folosite la prepararea acestui tip de nachos. De altfel, pe punga era specificat faptul ca aroma de guacamole este obtinuta sintetic! Nici in Romania produsul nu mai exista, Doritos propunand alte tipuri de nachos in magazinele autohtone.

2. Tic Tac de scortisoara. Aparut in SUA la inceputul anilor 70, Tic-Tac-ul de scortisoara a avut un mare succes, fiind asociat de americani cu perioada Craciunului. Productia a fost intrerupta, fara explicatii, in 2009.

3. Cerealele Oreo ale lui O. In 1997 a aparut acest brand, care avea sa inaugureze, practic, epoca de aur a cerealelor. In 2007, productia a fost sistata in toata lumea, cu exceptia Coreei de Sud. Chiar daca acest regretat produs a disparut definitiv, americanii nu au uitat gustul unic. Compania MOM (Malt-O-Meal) a scos pe piata Cookies & Cream, un tip de cereale care au caracteristici asemanatoare cu defunctele Oreo s.

4. Biscuitii Oreo ar putea deveni o amintire, cate de curand, mai ales cei cu aroma de unt de arahide. Acesti se produc, deja, in editie limitata.

5. Coca-Cola de cirese negre si vanilie. Sortimentul a fost lansat pe piata in 2006, insa a disparut relativ repede, un an mai tarziu, din magazinele americane. In schimb, Coca-Cola European Partners a anuntat ca intentioneaza sa produca aromele de cirese si vanilie, dar in gama Zero.

6. Burger King. Gigantul american decis sa elimine din meniul disponibil in SUA o gustare celebra pe baza de pui. Acest preparat de tip fast-food a fost scos din meniu in 2012. Burger King este o amintire si in Romania. Americanii s-au retras in 2012, dupa 4 ani de activitate pe pamant romanesc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru...
Baclavaua isi are originea in Orientul Mijlociu, dar a cucerit rapid intreaga lume, devenind extrem de populara...