Afla cum se face bavarezul de cafea cu frisca

Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea cu frisca.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie,
350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ),
2 linguri de esenta de cafea.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele in care adaugam doua linguri de esenta de cafea, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se da la gheata cel putin doua ore. Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. ##END STEP##

Facultativ: In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora.