Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Casata cu crema este o reteta racoroasa pentru primavara.
Casata cu crema este o reteta racoroasa pentru primavara.
Ingrediente:
- 6 oua,
- 250 grame zahar,
- vanilie,
- un litru lapte.
Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul.
Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia.
Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora.
Se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu.
Se strecoara printr-o sita deasa.
Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit, amestecand pana se ingroasa, astfel incat scotand lingura, pe ea sa ramana un strat subtire de crema.
Dupa ce s-a racorit complet, se adauga 300 grame frisca batuta.
Se toarna compozitia intr-o forma speciala de inghetata, se acopera ermetic cu capacul, se pune intr-o galeata cu gheata si sare si se lasa 3 - 4 ore, pana se intareste cat trebuie.
Nu se misca in timpul cat este pusa la gheata.
Observatie: Nu trebuie lasata sa inghete prea mult, deoarece pierde din aroma.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.