Afla cum se face crema de cafea

Intrebuintata inclusiv la celebra prajitura Tiramisu, crema de cafea are o aroma deosebita, de aceea merita sa o incerci si tu.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina, 1 dl cafea concentrata.

Mod de preparare

##STEP##

Se pune o bucata de vanilie si un decilitru de cafea concentrata, astfel incat sa se obtina in total jumatate de litru de lichid. ##END STEP##

##STEP##

Intr-o cratita cu laptele clocotit. Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca catva timp crema cu o furculita. ##END STEP##

Pont: Se poate inlocui vanilia cu coaja rasa de lamaie sau de portocala. Aceasta se pune la inceput in lapte si se strecoara inainte de intrebuintare.

Mod de intrebuintare:

Se intrebuinteaza la prajituri cu crema, torturi, cornete etc.