Aceasta crema, asa cum ii spune si numele se foloseste la prepararea cozonacului, dar si la umplerea torturilor.
Ingrediente:
300 grame cozonac,
sirop de zahar,
cafea,
cacao sau marmelada.
Sirop:
1l2 pahar apa,
100 grame zahar,
rom dupa gust.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie o felie de cozonac uscat cu cateva linguri de sirop facut din apa si zahar. Se freaca bine, adaugand rom si sirop cat se cere, pana se face ca o crema potrivit de groasa. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce este bine amestecata, se adauga, dupa dorinta, putina esenta de cafea, cacao, sau 2 - 3 linguri de marmelada. ##END STEP##
##STEP##
Aceasta crema se face la fel de bine din piscoturi uscate sau chiar din tortul pe care vrem sa-l umplem cu crema. ##SEND TEP##
##STEP##
Pentru aceasta se taie tortul in trei felii transversale, cea din mijloc ceva mai subtire. Aceasta se scoate, se inmoaie cu sirop si se procedeaza la fel ca mai sus. ##END STEP##