Afla cum se face crema de vanilie

O crema apetisanta, care imbogateste gustul croasantelor, tartelor si a altor preparate dulci este crema de vanilie.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund. Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca ceva timp crema cu o furculita. ##END STEP##

##STEP##

Se intrebuinteaza la placinta cu crema, prajituri cu crema etc. Daca atunci cand este pe foc se observa ca crema are cristale de zahar, se da repede la o parte si se asaza cratita cu fundul in apa rece, adaugand si inauntru o lingura de apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Se bate apoi bine cu lingura sau cu telul, pana ce dispar grunjii. Se poate inlocui vanilia cu coaja rasa de lamaie sau de portocala. Aceasta se pune la inceput in lapte, care apoi se strecoara inainte de intrebuintare. ##END STEP##