Afla cum se face crema de zahar ars

Daca iti place caramelul si preferi produsele de cofetarie cu zahar ars, crema de zahar ars folosita  trebuie sa fie una dintre preferatele tale.

Ingrediente:

125 grame zahar,
3 foi gelatina,
6 linguri apa,
4 albusuri,
250 grame frisca,
vanilie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. ##END STEP##

##STEP##

Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pana scade cantitatea pe jumatate. Intre timp se topesc foile de gelatina cu doua linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar ars; se tin pe marginea masinii, la cald. ##END STEP##

##STEP##

Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cat este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a racit, se adauga, amestecand usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa cateva ore la gheata si se rastoarna. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti.