Afla cum se face inghetata pralinata

Aceasta inghetata cremoasa poate fi asezonata cu praline de migdale sau nuci.

Ingrediente:

- 6 oua,
- 250 grame zahar,
- vanilie,
- un litru lapte,
- 100 grame migdale sau nuci.

Mod de preparare:

##STEP##

Se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu. ##END STEP##

##STEP##

Se strecoara printr-o sita deasa. Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit, amestecand pana se ingroasa, astfel incat scotand lingura, pe ea sa ramana un strat subtire de crema. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, amestecand din cand in cand pana se racoreste. ##END STEP##

##STEP##

Se arde 100 grame de zahar, in care se adauga migdale sau nuci. ##END STEP##

##STEP##

Cand s-a amestecat zaharul cu migdalele, se toarna cu totul pe masa de aluat udata cu apa si dupa ce s-a racit, se piseaza marunt si se amesteca cu crema. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna in serbetiera si se ingheata. ##END STEP##