Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta inghetata cremoasa poate fi asezonata cu praline de migdale sau nuci.
Aceasta inghetata cremoasa poate fi asezonata cu praline de migdale sau nuci.
Ingrediente:
- 6 oua,
- 250 grame zahar,
- vanilie,
- un litru lapte,
- 100 grame migdale sau nuci.
Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia.
Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora.
Se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu.
Se strecoara printr-o sita deasa. Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit, amestecand pana se ingroasa, astfel incat scotand lingura, pe ea sa ramana un strat subtire de crema.
Se da la o parte, amestecand din cand in cand pana se racoreste.
Se arde 100 grame de zahar, in care se adauga migdale sau nuci.
Cand s-a amestecat zaharul cu migdalele, se toarna cu totul pe masa de aluat udata cu apa si dupa ce s-a racit, se piseaza marunt si se amesteca cu crema.
Se toarna in serbetiera si se ingheata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.