Jeleul cu rom este un adevarat rasfat pentru papilele gustative.
Deci, daca doresti ceva dulce si gustos de sarbatori, nu ezita sa incerci acest desert.
Ingrediente:
½ litru apa,
200 grame zahar,
8 foi de gelatina,
zeama de la doua lamai,
coaja de la ½ lamaie,
½ dl rom.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune sa se topeasca zaharul intr-o cratita cu jumatate litru de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga gelatina inmuiata cu putina apa fierbinte si zeama si coaja de lamaie. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se tine un sfert de ora pe marginea masinii. ##END STEP##
##STEP##
Se strecoara printr-un servet si dupa ce s-a racorit se adauga o jumatate decilitru de rom. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna intr-o forma, pastrand la o parte putin jeleu care se coloreaza in rosu cu o picatura de carmin. ##END STEP##
Mod de pastrare:
Se da la rece. Se rastoarna forma si imprejur se asaza bucatele de jeleu rosu.