Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.
Ingrediente:
- ¾ litru lapte,
- 3 dl cafea concentrata,
- 300 grame zahar,
- 300 grame frisca,
- vanilie.
Mod de prepare:
##STEP##
Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. ##END STEP##
##STEP##
Se pune compozitia in serbetiera si se invarteste. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.