Afla cum se face sufleul aromat de mere

Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta pentru un rasfat in familie.

Ingrediente:

un kg mere,
o lingura de unt,
2 linguri de zahar,
½ pahar cu vin,
vanilie,
250 grame zahar pentru sirop,
8 albusuri,
unt pentru uns forma.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata merele, se taie bucati si se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, cu zahar, vin si vanilie. ##END STEP##

##STEP##

Se tin pe foc pana se inmoaie merele si scade tot vinul. ##END STEP##

##STEP##

Se face separat un sirop legat din 200 grame zahar si o ceasca de apa, se amesteca cu merele si se lasa sa mai fiarba astfel incat adunata la un loc compozitia sa-si pastreze forma. ##END STEP##

##STEP##

Cand s-a racorit, se amesteca cu albusurile batute spuma. ##END STEP##

Mod de servire:

Se toarna intr-o forma de piatra unsa cu unt si se da la cuptor trei sferturi de ora.