Crema de ciocolata cu unt

Pentru aceasta reteta, in loc de lapte se foloseste unt.

Ingrediente:

un dl apa,
120 grame zahar,
vanilie,
4 galbenusuri,
200 grame unt proaspat,
o lingura caao sau 100 grame ciocolata.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune sa fiarba intr-o cratita 3 - 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul. ##END STEP##

##STEP##

Se pune pe foc moale amestecand continuu cu o lingura de lemn. Trebuie sa se observe sa nu se formeze cocolosi; daca totusi s-au format, se procedeaza ca pentru crema de vanilie sau se trece prin sita fina. ##END STEP##

##STEP##

Se framanta putin ca sa se inmoaie 200 grame unt foarte proaspat, cu o lingura de lemn (aceasta trebuie sa fie neintrebuintata, deoarece untul ia repede orice miros) sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana. ##END STEP##

##STEP##

Se imparte in bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca pana devine spumoasa. Se inmoaie ciocolata taiata bucati sau cacao, cu doua linguri de apa, intr-o cratita pe marginea masinii, amestecand pana ce se face ca o crema. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in compozitie o data cu untul. ##END STEP##

De retinut: Crema de ciocolata cu unt trebuie intrebuintata indata ce este gata, deoarece se intareste la rece si se intinde greu.