Cum sa faci crema de banane

Crema de banane poate fi consumata ca atare sau pe post de umplutura la sandwich-uri. In combinatie cu zaharul, banana coapta este  trasformata in crema de tort ori folosita ca materie prima de baza la realizarea checurilor.

Cea mai simpla crema de banane se realizeaza dintr-o banana coapta, suc de lamaie proaspat stors si scortisoara praf ori betisoare.

Pentru untul de arahide imbogatit cu aroma de banane ai nevoie de o banana coapta, unt de arahide, o lingura de zahar si cateva stafide.

Pentru mixul de banane cu avocado se foloseste jumatate cana de banane, ½ cana de avocado bine copt si o lingura de suc de lamaie proaspat stors.

Ca reteta generala, crema de banane se foloseste in mai multe retete, dar cel mai simplu mod de a obtine un mix simplu si gustos este urmatorul:

##STEP##

Se paseaza banana ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu suc de lamaie ##END STEP##

##STEP##

Se adauga optional o lingurita de scortisoara ##END STEP##

##STEP##

Se serveste pe paine sau se adauga acest mix la diverse umpluturi si prajituri, cum ar fi checul. ##END STEP##

Pont: Sucul de lamaie se adauga la banana, mar sau avocado ca sa incetineasca procesul de innegrire al fructelor.

Pofta buna!