Cum se congeleaza capsunele?

Cum se congeleaza capsunele?

Congelarea capsunelor este o modalitate extraordinara de a va bucura de gustulor lor proaspat si dulce tot anul.

Capsunele congelate isi schimba forma si textura la decongelare, asadar se recomanda folosirea lor in sosuri, gemuri, smoothies sau in diverse prajituri. Mai mult, acestea poti fi folosite ca garnitura pentru cocktailuri, margarita sau daiquiri.

Daca doriti sa congelati capsune, prin orice metoda, asigurati-va ca ati lasat un spatiu liber de cativa centimetri in recipiente sau borcane. Fructele pot fi congelate intregi, feliate sau sub forma de pasta.

Iata 3 metode foarte intalnite de congelare a capsunelor proaspete:

Pentru a congela capsunele fara zahar, urmati urmatorii pasi:

A. Spalati fructele cu apa rece si uscati-le.

- Aruncati orice capsuna care e mucegaita, lovita sau decolorata. Taiati coditele si frunzele cu un cutit ascutit. 

- Puneti fructele pe o foaie de copt, aproape una de cealalta, fara sa se atinga. Puneti foaia de copt in frigider timp de o ora, apoi puneti-o in congelator timp de 6 ore sau peste noapte.

- O data congelate, puneti fructele intr-un recipient etans sau intr-o punga de plastic cu inchidere ermetica si puneti-le in congelator.

- Puteti, de asemenea, sa feliati sau sa pasati capsunele inainte de a le congela.

- Puneti-le in recipiente etanse. Daca feliati capsunele, acoperiti-le cu un amestec din 1 ½ linguri de suc de lamaie.

- Inchideti recipientul si congelati.

Sucul de lamaie va ajuta capsunele sa-si pastreze culoarea.

B. Pentru a congela capsunele cu sirop de zahar:

- Pregatiti capsunele ca pentru congelarea fara zahar. Fructele pot fi congelate intregi sau feliate. Puneti-le in recipiente cu forma de pahar pentru a fi congelate.

- Faceti siropul dintr-o combinatie de o cana de zahar la fiecare 11/4 cani de apa. Amestecati bine pentru a dizolva zaharul.

- Puneti ½ cana de sirop de zahar peste fructe, in fiecare recipient.

- Inchideti recipientele etans si congelati-le.

C. Pentru a congela capsunele cu zahar fara sirop:

- Pregatiti capsunele ca pentru congelarea fara zahar.

- Puneti-le intregi, feliate sau strivite intr-un bol mare. Adaugati ¾ cana de zahar extrafin la ¼ din cantitatea de capsune. Puteti folosi si zahar cu granulatie normala.

- Amestecati cu grija fructele, pana se dizolva zaharul. Puneti-le in recipiente si congelati-le.

- Este recomandat sa puneti etichete si sa scrieti data pe recipiente, mai ales daca le congelati in mod regulat. Fructele congelate rezista in frigider aprox. un an.

- Pentru a le folosi, puteti sa le tineti peste noapte in frigider sau le puteti utiliza direct congelate. Au un gust minunat in bauturi mixate in blender sau in smoothies.

Nu este recomandat sa le congelati din nou, dupa ce au fost decongelate.

Ponturi rapide:  

Chiar daca fructele congelate nu-si pastreaza forma sau textura, gustul lor dulce persista pentru mai mult timp astfel.

Puneti o capsuna congelata intr-un pahar de sampanie. Va fi minunat!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa pastrati gustul proaspat al capsunelor pe tot cuprinsul anului, congelarea acestora este una dintre...
Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate....
Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar,...