Desert estival: Sufleu de lamaie

O reteta simpla si aromata, numai buna de incercat in sezonul estival este sufleul cu lamaie.

Ingrediente:

2 lamai frumoase,
100 grame zahar,
4 dl lapte,
50 grame faina,
4 galbenusuri,
6 albusuri,
unt pentru uns forma.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala lamaile si se sterg. Se iau 100 grame zahar bucati si se freaca pe rand bucatile de zahar de coaja lamailor. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca incet laptele rece cu faina, se pune pe foc si cand Incepe sa fiarba se pune zaharul parfumat cu lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se da de o parte si se lasa sa se mai racoresca. Se adauga zeama de la o lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se pune pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba, se da de o parte si se adauga untul. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce a mai pierdut din caldura, se pun galbenusurile, pe rand, si la urma albusurile batute spuma, amestecand usor. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se netezeste cu lama cutitului si se cresteaza deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Dupa o jumatate de ora, cand sufleul a crescut, se presara deasupra putin zahar pisat. ##END STEP##

Mod de servire:

Se mai lasa 10 minute pana se topeste zaharul si se serveste imediat.