Dulceata de coarne

Cornul este un arbust de padure cu fructe acrisoare al caror gust se apropie de cel al visinelor si al merisoarelor.

Coarnele se consuma sub forma de bautura alcoolica, dar tot din aceste fructe de padure se poate prepara o dulceata gustoasa, cu efect revigorant.

Ingrediente dulceata de coarne:

- 3 pahare de coarne fara samburi,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala coarnele si se scot samburii cu un tub subtire de tabla. Se infige tubul in lungul coarnei, impingand pana iese samburele. ##END STEP##

##STEP##

Daca aceasta se intepeneste in tub, se scoate cu o sarma groasa, sau cu un cui suficient de lung. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la fiert zaharul cu 3 pahare de apa si cand siropul este legat se da tingirea la o parte se pun coarnele si se lasa sa stea 10 minute. ##END STEP##

##STEP##

Se impinge apoi din nou la foc sa fiarba pana se leaga. ##END STEP##

##STEP##

La ultimele clocote se adauga zeama de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa. ##END STEP##

Mod de servire:

Dulceata de coarne poate fi servita dimineata in cantitati mici. Fie ca luati o lingurita de coarne sau intindeti pe o felie de paine putina dulceata, ea are efect calamnt si energizant asupra organismului.