Dulceata de visine

Dulceata de visine are un gust deosebit si este preferata copiilor. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- o farfurie adanca, plina cu varf, de visine fara samburi,
- un kg zahar,
- vanilie,
- zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de ingrediente:

##STEP##

Se spala, se aleg si se curata visinile de samburi. Aceasta operatie se face cu un ac de cap neintrebuintat, ceva mai subtire, ale carui capete se infig intr-un dop mic de pluta. ##END STEP##

##STEP##

Se scoate samburele afara cu partea indoita a acului, avand grija sa nu se sfarame fructul. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in tingirie un rand de visine, unul de zahar, tos sau pisat, pana se termina intreaga cantitate ceruta de zahar si de visine. ##END STEP##

##STEP##

Se pune tingirea pe marginea masinii si se tine la foc mic, sa se topeasca zaharul in zeama lasata de fructe. ##END STEP##

##STEP##

Se misca din timp in timp tingirea, ca sa nu se prinda de fund. Se da apoi la foc iute, luand spuma cand se ridica si amestecand din cand in cand usor cu dosul lingurii. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se lege, se da 10 minute la o parte, apoi se adauga o bucata de vanilie si zeama de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se pune din nou sa fiarba, pana ce zeama este bine legata. Se ia de la foc si se rastoarna intai intr-un castron care se acopera cu un servet ud. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna in borcane numai dupa ce s-a racit, altfel boabele se ridica la suprafata si zeama ramane limpede pe fund. ##END STEP##

Aceasta dulceata, ca si cea de cirese si cea de cirese amare, se mai poate face punand fructele sa fiarba in sirop de zahar.