Magiun de prune (Povidla)

Magiun de prune (Povidla)

Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.

Iata cum poti prepara magiun de prune in propria locuinta.

Ingrediente:

- prune
- 100 grame zahar la un kilogram prune

Mod de preparare:

1

Se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Prunele se curata usor daca sunt puse intr-un tifon sau intr-o sita si introduse cu totul intr-un vas cu apa care clocotese.

2

Se tin pana ce apa da din nou in clocote.

3

Se scot si se introduc imediat in alt vas cu apa rece. Prin trecerea brusca de la cald la rece, pielita se increteste si iese usor de pe prune.

4

Se pun in tingirea de dulceata sau, daca sunt multe, intr-un cazan mai mare. Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se moaie.

5

Se trec printr-o sita mai rara (ciur), se pun din nou pe foc amestecand mereu, pana se leaga cat trebuie.

6

Daca prunele nu sunt prea coapte si magiunul pare acru, se adauga, dupa ce au fost trecute prin sita, putin zahar, in proportie de 100 g zahar la un kilogram de prune.

7

Magiunul trebuie sa fie bine legat ca sa nu mucegaiasca in timpul iernii.

8

Se toarna cald in borcane bine spalate, punand deasupra, dupa ce s-a racit, o carpa muiata in rom.

Mod de pastrare:

Se leaga cu hartie pergament si se depoziteaza in camara, la loc uscat, ferit de lumina.

Etichete: magiun, magiun prune, prune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi....
Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre...
Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In...