Marmelada de portocale cu lamai

O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai.

Pentru ca marmelada sa nu aiba un gust amar, inainte de a pune citricele la fiert, indepartati coaja si pielitele albe.

Ingrediente:

- 2 lamai,
- 6 portocale,
-  aproximativ 6000 grame zahar.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala lamaile si portocalele si cu un cutit ascutit se curata de coaja galbena, taind-o apoi fin ca fideaua. ##END STEP##

##STEP##

Se curata miezul de pielitele albe, se taie in bucati potrivite si se scot samburii. ##END STEP##

##STEP##

Se cantaresc impreuna cojile si miezul, se pun intr-un vas si se toarna 1 ½ l de apa la ½ kg de fructe. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa stea peste noapte; a doua zi se pun la fiert sa scada pe jumatate si se mai lasa sa stea inca o noapte. ##END STEP##

##STEP##

Se cantaresc din nou si se adauga o cantitate egala de zahar. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sa fiarba pe foc potrivit, mestecand din cand in cand, sa nu se prinda. Se scoate putina marmelada pe o farfurie ca sa se verifice daca este legata. ##END STEP##

##STEP##

Se desparte cu lingura in doua, formand o carare. Daca cele doua parti nu se unesc la loc, marmelada este destul de legata. ##END STEP##

Mod de pastrare:

Se pune calda in borcan si dupa ce s-a racit, se leaga cu hartie pergament.