Pentru aceasta reteta se aleg mere sanatoase de marime mijlocie.
Ingrediente:
12 mere mijlocii,
3 linguri de zahar pentru sirop,
4 albusuri,
200 grame zahar,
o lingura de unt,
o lingura de marmelada.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata merele, se scobesc la mijloc, inlaturand semintele si se fierb intr-un sirop slab ca pentru compot, la foc foarte mic ca sa ramana intregi. ##END STEP##
##STEP##
Separat se bat albusurile spuma cu 200 grame zahar. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt o farfurie ce merge la foc, se asaza merele racorite si scurse de sirop cu putin spatiu intre ele, punand la mijloc in fiecare gaura putina dulceata sau marmelada. ##END STEP##
##STEP##
Se pune albusul intr-un cornet de panza cu varful de tabla crenelata si se imbraca fiecare mar, pornind cu o miscare in spirala de la partea de jos in sus. ##END STEP##
Mod de servire:
Cand se scot din cuptor, se servesc calde sau reci, dupa gust.