Mere cu dulceata imbracate in albus

Pentru aceasta reteta se aleg mere sanatoase de marime mijlocie.

Ingrediente:

12 mere mijlocii,

3 linguri de zahar pentru sirop,

4 albusuri,

200 grame zahar,

o lingura de unt,

o lingura de marmelada.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata merele, se scobesc la mijloc, inlaturand semintele si se fierb intr-un sirop slab ca pentru compot, la foc foarte mic ca sa ramana intregi. ##END STEP##

##STEP##

Separat se bat albusurile spuma cu 200 grame zahar. ##END STEP##

##STEP##

Se unge cu unt o farfurie ce merge la foc, se asaza merele racorite si scurse de sirop cu putin spatiu intre ele, punand la mijloc in fiecare gaura putina dulceata sau marmelada. ##END STEP##

##STEP##

Se pune albusul intr-un cornet de panza cu varful de tabla crenelata si se imbraca fiecare mar, pornind cu o miscare in spirala de la partea de jos in sus. ##END STEP##

Mod de servire:

Cand se scot din cuptor, se servesc calde sau reci, dupa gust.