Mere in aluat de caimac

Pentru reteta de mere in aluat se poate folosi aluatul cu caimac.

Ingrediente:

Aluat:

o ceasca caimac,

o ceasca faina,

unt proaspat cat o nuca,

sare.

Umplutura:

12 mere nu prea mari,

zahar,

unt proaspat.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se pune putin zahar si o bucatica de unt. ##END STEP##

##STEP##

Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera, se lasa 10 minute sa se odihneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se face o foaie din aluat cu caimac. Se taie patrate destul de mari, astfel incat fiecare sa poata imbraca un mar. ##END STEP##

##STEP##

Se pune cate un mar pe fiecare patrat, se aduc colturile spre mijloc, marul inchizandu-se  ca intr-o punga. ##END STEP##

##STEP##

Se ung cu ou, se asaza intr-o tava si se coc la foc potrivit. Cand sunt gata, se presara zahar pisat. ##END STEP##

Pont: Aluatul este mai fraged daca este facut din ajun si pastrat la rece pana a doua zi. De asemenea nu trebuie framantat prea mult, deoarece devine elastic si nu creste la copt.