Peltea de mure

Peltea de mure

Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se adauga unul de zahar.

Ingrediente:

- 1 kg mure,

- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se aleg murele, se pun la foc intr-o cratita cu apa sa le cuprinda si se lasa sa fiarba cam o jumatate de ora.

2

Se da la o parte si dupa ce s-a racit, se stoarce printr-un tifon des, pana ce iese zeama. Se lasa sa se limpezeasca.

3

Se pune 1 litru de zeama la fiert cu 1 kg de zahar, se lasa pe foc mic pana se topeste, se pune apoi sa fiarba la foc iute si se ia spuma cu grija, de cate ori se ridica.

4

Se lasa sa fiarba pana se leaga ca pentru serbet. Se incearca daca este gata punand putina peltea pe o farfurioara.

5

Dupa ce s-a racit, se desparte cu lingurita in doua, formand o carare. Daca nu se uneste la foc pelteaua este gata. In acest timp se da tingirea la o parte, ca sa nu mai fiarba siropul.

6

Cand este trecuta de fiert, pelteaua devine cleioasa.

Se toarna fierbinte in borcane, avand grija sa invelim borcanul cu o carpa uda ca sa nu se sparga, daca este de sticla.

Etichete: peltea, peltea mure, mure

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi...
Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase...
Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada. Ingrediente: ...