Peltea de zmeura

Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.

Daca doriti, spre exemplu sa preparati peltea de zmeura dintr-un kilogram de fructe, se foloseste tot un kilogram de zahar si tot asa.

Mod de preparare

##STEP##

Se alege zmeura si se stoarce cate putin odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in tingirea de dulceata in cantitati egale zeama de zmeura si zahar si se fierbe la foc mic pana ce pelteaua este destul de legata. ##END STEP##

##STEP##

Se incearca daca este gata punand putina peltea pe o farfurioara. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a racit, se desparte cu lingurita in doua, formand o carare. ##END STEP##

##STEP##

Daca nu se uneste la foc pelteaua este gata. ##END STEP##

Se toarna fierbinte in borcane si se depoziteaza la loc uscat si racoros.