Pere in sirop cu crema de ciocolata

 Pere in sirop cu crema de ciocolata

Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru perele cu crema de vanilie, cu mentiunea ca in loc de vanilie se foloseste cacao.

De asemenea, procesul tehnologic este similar.

Ingrediente:

6 pere frumoase,
4 linguri de zahar pentru sirop.

Crema:

½ litru lapte,
150 grame zahar,
3 galbenusuri,
½ lingura de faina,
vanilie,
o lingura de rom,
250 grame frisca batuta,
2 linguri de cacao.

Mod de preparare:

1

Se aleg pere frumoase, se curata si se taie in jumatati. Se indeparteaza mijlocul cu semintele.

2

Se fierb in sirop de zahar, se scurg si se asaza pe farfuria de servit, pe margine, astfel incat sa formeze ca o bordura.

3

La mijloc se asaza frisca batuta cu zahar. Dinainte se pregateste crema de vanilie din lapte, zahar, galbenusuri, vanilie, faina, rom si doua linguri de cacao.

4

Dupa ce s-a racorit se toarna cu lingura peste pere, asa fel ca sa le acopere.

Etichete: pere, sirop, crema ciocolata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parul este un pom fructifer foarte raspandit in Romania, desi este la origine din Asia. Nu multor...
Vrei un desert rapid si simplu de facut, pe care il vor adora mai ales cei mici?...
Tusea este o afectiune care te afecteaza mai ales in sezonul rece. Atentie: nu o ignora! Netratata...