Plum-chec sau chec cu stafide si prune zaharisite

Plum-chec sau chec cu stafide si prune zaharisite

Un chec rapid si gustos cu fructe zaharisite este plum-chec-ul.

Pentru aceasta reteta puteti folosi prune taiate in bucatele.

Ingrediente:

250 grame unt,
250 grame zahar pisat,
6 oua,
300 grame faina,
700 grame stafide,
700 grame fructe zaharisite,
un varf de cutit praf de copt.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-un castron stafidele si fructele zaharisite taiate in bucatele mici, de marimea stafidelor.

2

Se toarna doua linguri de rom si se lasa sa stea sa macereze cel putin o jumatate de ora, scuturand castronul din cand in cand.

In acest timp se freaca spuma untul cu zaharul pisat si se adauga pe rand ouale intregi.

3

Daca incepe crema sa se taie, se pune o clipa cazanelul pe marginea aragazului, fara sa se infierbante.

4

Se freaca bine, se adauga faina pusa cate putin o data, un praf de sare, un varf de cutit de praf de copt si fructele impreuna cu romul.

5

Se unge bine cu unt o forma dreptunghiulara, se imbraca cu hartie, care trebuie sa treaca putin in afara de marginea formei.

6

Se toarna compozitia. Se da la cuptor.

7

Pentru ca plum-chec-ul sa fie un succes deplin,focul trebuie sa fie la inceput foarte tare, ca sa creasca deodata  compozitia si sa nu cada fructele la fund. Dupa 20 de minute se deschide cu grija usa cuptorului, se trage forma in gura cuptorului si cu un cutit se cresteaza in lung coaja formata deasupra.

8

Se da la loc si se mai potoleste focul care totusi trebuie sa fie bun. Dupa alte 20 de minute, daca incepe sa se rumeneasca, se acopera cu o foaie de hartie alba. Durata coptului este de ¾ pana la o ora.

9

Se lasa sa se raceasca in forma, se rastoarna si se taie felii numai dupa ce s-a racit complet.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o prajitura sanatoasa si foarte gustoasa pe care sa o faci relativ repede? Daca da, azi...
Stafidele nu sunt altceva decat boabe de struguri uscate. Le cumparam, frecvent, din magazinele alimentare pentru a...
Stafidele sunt boabe uscate de struguri, fara seminte, care se folosesc la prepararea unor prajituri sau se...